DAF Trucks'tan dünya standardı

DAF Trucks'tan dünya standardı

Operasyon Direktörü Jos Smetsers (sağda), Lloyd’s Register Quality Assurance uzmanı Ronald Pels’ten ISO/TS 16949 sertifikasını aldı. DAF Trucks N.V, yeni...

Operasyon Direktörü Jos Smetsers (sağda), Lloyd’s Register Quality Assurance uzmanı Ronald Pels’ten ISO/TS 16949 sertifikasını aldı.

DAF Trucks N.V, yeni ISO/TS 16949 dünya kalite standardına uyum sağlayan ilk kamyon üreticisi oldu.

DAF’ın 1992 yılında aldığı ISO 9001 standardıyla karşılaştırıldığında yeni standart, sürekli iyileşme ve israfı önleme gibi hususlar üzerinde daha fazla vurguya sahip.

ISO/TS 16949, otomotiv endüstrisi için kalite yönetim sistemlerine yönelik yeni dünya standardı. Bu standart, “Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu (ISO)” ile işbirliği halinde “Uluslararası Otomotiv Çalışma Kolu (IATF)” tarafından geliştirildi ve yakın geçmişte binek araç endüstrisine uygulandı.

"ISO/TS 16949 ile DAF, daha da yüksek kalite ve müşteri memnuniyeti düzeylerine doğru yeni ve önemli bir adım atıyor” diyen DAF Trucks N.V. Operasyon Direktörü Jos Smetsers sözlerine şöyle devam etti: “Bu yeni dünya standardı, sürekli iyileştirme ve olumsuzlukların ve israfın önlenmesi gibi hususlara daha fazla vurgu yapıyor. Bu yüzden DAF Üretim Sistemi; Altı Sigma, Kaizen gibi metodolojiler ve DAF’ın artan düzeylerde kalite ve müşteri memnuniyeti elde etmeye yönelik araştırma süreci kapsamındaki temel enstrümanlar ile pürüzsüz şekilde entegre olabiliyor. ISO/TS 16949, daha az israf sağlayarak daha iyileştirilmiş bir süreç yönetimi sağlıyor ve aynı zamanda hataları önlüyor.”

Kasım ayı başlarında Lloyd’s Register Quality Assurance isimli kurumu tarafından ISO/TS 16949 sertifikasyonu yapıldı. Buna göre; “DAF Trucks N.V tarafından kullanılan kalite yönetim sistemi, etkin bir araç ve bu da sürekli gelişmekte olan etkileyici bir süreç performansı yaratıyor” sonucuna ulaşıldı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.