Cumhurbaşkanlığı Kupası Yunanlıların

Cumhurbaşkanlığı Kupası Yunanlıların

 İstanbul Yelken Kulübü tarafından 20-21 Ağustos tarihlerinde Kaya Ropes’un desteğinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Kaya Ropes Match Race...

 

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 20-21 Ağustos tarihlerinde Kaya Ropes’un desteğinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Kaya Ropes Match Race II yarışlarında, 9 Türk ve 1 Yunanlı takımdan oluşan profesyonel yelken ekiplerinin iki gün süren mücadelesi nefes kesti.

20 ve 21 Ağustos’ta, Fenerbahçe Burnu açıklarında Platu 25 yelkenlilerle yapılan ve büyük çekişme yaşanan yarışın şampiyonu, geçtiğimiz yılın birincisi Yunanlı Andreas Karalis ve ekibi olurken, ikinciliği  Oğuz Ayan ekibi, üçüncülüğü ise Celal Tümşen ve ekibi kazandı.

Kaya Grubu yönetimi tarafından, İstanbul Yelken Kulübü’nde düzenlenen Ödül Töreni’nde, dereceye giren takımlara 1500 Euro, 750 Euro ve 500 Euro olarak belirlenen para ödülleri verildi.

Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, Türkiye’den ve Yunanistan’dan her biri başarısını kanıtlamış tüm yelkencilerin, iki gün boyunca ekip çalışmasına dayanan Match Race’de olağanüstü bir performansla yarıştıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Yelken Kulübü işbirliğiyle düzenlediğimiz Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race yarışlarını, önümüzdeki yıl daha yükseklere taşımayı ve gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, ödüllerin ve çeşitliliğin artırılması gibi yeni sürprizler eklemeyi planlıyoruz. Bir diğer hedefimiz de, yabancı ekiplerin katılımını artırarak, Match Race’in derecesini Grade 3’e yükseltmektir. Bir diğer hedefimiz, İstanbul Yelken Kulübü’nün Türkiye’de ilk defa kurmayı planladığı Match Race Okulu’nun hayata geçirilmesine destek vererek Türk Match Race’inin dünya standartlarına getirilmesine katkıda bulunmaktır.”

Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla, Türkiye’de ilk kez Kaya Ropes’un adını vererek düzenlenen Match Race’in ardından, bu yılın yarışı da ISAF (Internartional Sailing Federation)4. seviye olarak gerçekleşirken, yarışa katılan takımlarınaldıkları puanlar dünya sıralamalarını etkiledi.

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 10 dümencinin davet edildiği uluslar arası yarışta ekipler dört kişiden oluşurken, yarış halindeki teknelerin mücadelesi kıyıdan izlendi.

Yarışa şu ekipler katıldı: 

Andreas Karalis

Oğuz Ayan

Celal Tümşen

Levent Peynirci

Cemre Metin

Onur Bilgen

Kaan Mazlumca

Ekrem Kurosman

Onur Tok

Seyhun Yıldız

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.