“Çözün bu sorunu!”

“Çözün bu sorunu!”

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir Mersinlilerin beklentisini gündeme taşıyarak D 400 karayolu sorunun ne zaman çözüleceğini...

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir Mersinlilerin beklentisini gündeme taşıyarak D 400 karayolu sorunun ne zaman çözüleceğini sordu.

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersinlilerin beklentisini gündeme taşıyarak D 400 karayolu sorunun ne zaman çözüleceğini sordu. Özdemir yaptığı açıklamada, Mersin, karayolu taşımacılığının en yoğun olduğu iller arasında yer aldığını belirterek, “Trafik yoğunluğu Mersin-Adana arasını bağlayan D­400 karayolunda ve kamyon trafiği ise Mersin Limanı ve çevresinde yoğunlaşmaktadır. Limana giren ve çıkan kamyon sayısının günde yaklaşık 1500 olduğu hesaplanmıştır" dedi.

Yoğun kullanılan D­400 karayolu artık ihtiyaca cevap veremez durumda olduğunu ifade eden Başkan Özdemir, “Yaşanan sıkıntılar lojistik ve nakliye başta olmak üzere ilgili tüm sektörlerde maliyetleri artırarak milli servetin heba edilmesine ve rekabette zafiyete neden olmakta, artan trafik kazalarıyla can ve mal kayıpları oluşmaktadır. Sorunun çözümü için 2011 yılından itibaren gündeme gelen projeler hakkında ilgili kurumlar ve yetkililer defalarca; ‘Mersin A. Taner Kışlalı köprüsü ile Adana Hipodrom arası D­400 Karayolu İyileştirme ve Genişletme Projesi hazır. Trafik ışıkları olmayacak, alt ve üst geçitli kavşak düzenlemeleri yapılacak, mevcut 2 şeritli bölünmüş yol 3 şerit olacak ve yolun her 2 tarafına trafiği toplamak için tali yollar yapılacak. A. Taner Kışlalı köprüsü ile Hal­Serbest bölge kavşağı tek üst geçit olacak’ şeklinde açıklamalar yaptılar ve sorunun çözüleceğini müjdelediler.

Ancak; tüm bu açıklamalara ve aradan 4 yıl geçmesine rağmen sorunun çözümü konusunda hiçbir ilerleme sağlanamamıştır. D 400 Karayolu sıkıntısının Adana içerisindeki çözümü için; Hipodromdan başlayan ve Adana’yı güneyden çevreleyerek geçecek olan ‘Adana Çevre Yolu’ projesinin yatırım programlarına alınarak çalışmalara başlandığı öğrenilmiştir” diye konuştu.

“ARTIK HAREKETE GEÇİN”

Mersin’de yaşayanlar olarak ilgililerden beklentilerini dile getiren Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, sorunun çözümü için gerekli çalışmaları gerçekleştirerek, çözüme yönelik azami çabayı göstermek suretiyle projenin yatırım programları alınmasını istedi. Özdemir, “İlk etapta A. Taner Kışlalı köprüsüyle otoban bağlantısı arasındaki uygulamanın biran evvel tamamlanarak hayata geçirilmesi ve devam eden süreçte de yolun tamamının bitirilerek hizmete konulmasıdır. Zaten, D­400 karayolunun geniş orta refüjü ile sağ ve sol yanlarındaki alanların, bahsedilen projenin uygulamasını kolaylaştıracağı düşünülmektedir” dedi.

Hediye EROĞLU-Mersin/LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.