“Çözüm sözü veriyoruz”

“Çözüm sözü veriyoruz”

Schenker Arkas Proje Departman Yöneticisi Uğur Er, “Proje departmanı olarak müşterilerimize verdiğimiz hizmeti sadece “taşıma” olarak adlandırmak yaptığımız işe karşı haksızlık olur” dedi.

Schenker Arkas’ın, proje taşımaları konusunda müşterilerine verdiği tek sözün “çözüm” olduğuna dikkat çeken Proje Departman Yöneticisi Uğur Er, proje süresince çıkabilecek tüm problemlere karşı etkili ve hızlı yöntemler geliştirdiklerini dile getirdi. Proje taşımacılığının doğası gereği, yükü alıp A noktasından B noktasına taşımanın asla yeterli olmayacağını söyleyen Er, “Çözüm, bizim için anahtar kelime. Schenker Arkas Proje Departmanı olarak müşterilerimize verdiğimiz hizmeti sadece “taşıma” olarak adlandırmak yaptığımız işe karşı haksızlık olacaktır diye düşünüyorum. Müşterilerimize, bize emanet ettikleri projelerinde hiçbir sorun çıkmayacağı yönünde söz vermiyoruz. Zaten lojistik söz konusu olduğunda böyle bir söz vermek en hafif tabirle müşteriyi aldatmak olacaktır inancındayım. Biz müşterilerimize proje süresince çıkabilecek bütün problemlerde “çözüm” sunacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

schenker-arkas-2.jpg

HEDEF TÜRKİ CUMHURİYETLER
Enerji ve inşaat sektörlerinin, proje taşımacılığı pazarının yüzde 80’ini oluşturduğunu ve kendilerinin de bu sektörlerin önde gelen firmalarıyla yıllardır çalıştığını söyleyen Er, “Son yıllarda artan teşvikler ile yapılan yatırımlara ait taşımalarda da dünyadaki yaygın ağımız sebebiyle firmaların ilk başvurduğu taşıyıcılar arasındayız” dedi. İlerleyen süreçte Türki Cumhuriyetlerdeki iş hacimlerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Uğur Er, “Dünya’da 130 ülkede yerleşik olan DB SCHENKER ofisleri ile çözüm sunamadığımız destinasyon neredeyse yok diyebiliriz. Avrupa pazarının lider oyuncusu olmamızın yanında Amerika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında da payımız her geçen gün artmakta. Önümüzdeki yıllar için hedefimizi bu pazarlarda da lider konuma gelmenin yanı sıra Türki Cumhuriyetlerdeki iş hacmimizi arttırmak olarak belirledik” diye konuştu.

schenker-arkas-3.jpg

FİRMA SAYISI ARTTIKÇA KALİTE DÜŞÜYOR
Sektörde hizmet veren firma sayısının artmasıyla sektördeki kalitenin de düşmeye başladığını ifade eden Er, müşterilerin bu konuda bilinçlenmesinin zaman alabileceğini hatta belki birçoğunun da acı tecrübeler yaşayabileceğini kaydetti. Er, “Gelecek yıllarda sadece bu işi gerçekten profesyonelce yapan bizim gibi firmaların ayakta kalacağını ve herhangi bir artı değer katmadan taşıma yapmaya çalışan firmaların sektörden silineceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

schenker-arkas-1.jpg

YENİ BİR YOL İNŞA ETTİK
“Taşıdığımız yükler standart olmadığı için verdiğimiz hizmetler de genellikle sıra dışı olarak adlandırılabilir. 2 yıl süresince devam eden bir proje kapsamında Almanya’dan açık yük gemisiyle Bandırma Limanı’na getirdiğimiz 55 metre boyunda 6,5 metre çapında ve 200 ton ağırlığındaki malzememiz için limandan tahliye alanına kadar olan yolu neredeyse yeniden inşa etmemiz, bahsettiğim ‘sıra dışı’ hizmetlere güzel bir örnek olabilir.”

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.