Cosco 1,5 milyar dolarlık 10 konteyner gemisi siparişi verdi

Cosco 1,5 milyar dolarlık 10 konteyner gemisi siparişi verdi

Cosco Shipping Holdings, konteyner taşımacılığı operasyonlarını genişletmek ve filosunu modernize etmek için gemi inşa planlarını açıklayan son deniz taşımacılığı şirketi oldu

Cosco Shipping Holdings, konteyner taşımacılığı operasyonlarını genişletmek ve filosunu modernize etmek için gemi inşa planlarını açıklayan son deniz taşımacılığı şirketi oldu.

Devlete ait deniz taşımacılığı şirketi COSCO'nun verdiği sipariş ile kendi filosuna yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde 150.000 TEU'luk kapasite ekleyeceği belirtiliyor.

6 adet 14.092 TEU, 4 adet 16,180 TEU

Cosco tersanesinde inşa edilecek gemi siparişleri, gemi başına 146 milyon dolar olan altı adet 14.092 TEU konteyner gemisinden oluşuyor. Bu gemilerin Aralık 2023 ile Eylül 2024 arasında teslim edileceği belirtiliyor. Siparişin kalanını gemi başına 155 milyon dolar olan dört adet 16.180 TEU oluşturuyor. Bu gemilerin ise Haziran ve Aralık 2025 tarihleri arasında teslim edileceği vurgulandı.

Cosco, siparişin en az yüzde 40'ının iç kaynaklarla finanse edileceğini, kalan yüzde 60'ının ise banka kredilerinden sağlanacağını bildirdi.

Alphaliner'a göre Cosco Group şu anda konteyner taşımacılığı pazarında yüzde 12'lik bir pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyor. Cosco'dan alınan verilere göre, Haziran 2021 sonu itibariyle grubun filosu, toplam kapasitesi üç milyon TEU'nun üzerinde olan toplam 526 konteyner gemisinden oluşuyor.

KAYNAK: KAPTAN HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.