CMA CGM, dört kargo uçağı satın alıyor

CMA CGM, dört kargo uçağı satın alıyor

Deniz taşımacılığındaki dünyanın önde konteyner operatörlerinden CMA CGM'nin dört kargo uçağı satın alarak havayolu kargo taşımacılığına adım attığı açıklandı.

Fransa merkezli deniz taşımacılığı şirketi CMA CGM bir havayolu kargo taşımacılığı bölümü kuruyor.

CMA CGM Havayolu Kargo Taşımacılığı, dört adet Airbus A330-200F kargo uçağının satın alınmasıyla oluşturuldu. Konteyner hattı navlun fiyatları gibi, havayolu kargo ücretlerinin de şu anda olağanüstü yüksek olduğu bilinmekte.

CMA CGM'nin başkanı ve CEO'su Rodolphe Saade; “Müşterilerimizin çevik lojistik çözümlerine yönelik artan talebine yanıt olarak, CMA CGM Group içinde havayolu kargo taşımacılığına ayrılmış yeni bir bölüm oluşturuyoruz: CMA CGM Air Cargo isimli bu bölüm, dört Airbus A330-200F uçağıyla başlayacak ve faaliyetlerini genişletmek için küresel çaptaki havayolları ile ticari ortaklıklar kuracak. Bu adım, lojistik hizmetlerimizin geliştirilmesinde önemli bir kilometre taşıdır." ifadelerini kullandı.

Havayolu şirketi Groupe Dubreuil Aero'nun %30 hissesini satın almıştı!

Geçen yıl Eylül ayında, Marsilya merkezli şirket, Fransız havayolu şirketi Groupe Dubreuil Aero'nun %30 hissesini satın almıştı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.