Çin treni polemiği sürüyor

Çin treni polemiği sürüyor

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası: "Bu tren Çin treni değildi, asıl tren hazır değildi" derken; TCDD Taşımacılık AŞ: ise Çin'e giden ihracat treni sorunsuz bir şekilde Sivas'a hareket etti" açıklamasını yaptı.

Çin'e doğru yola çıkan tren hakkında ortaya çıkan iddialar bitmek bilmiyor. Daha önce trenin İstanbul'dan ayrıldıktan sonra Halkalı Garı'na geri çekildiğini açıklayan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, yeni bir açıklama daha yaptı. Buna göre, Çin’e gidecek yük treni hazır olmadığı için sırf şov yapmak amacıyla başka bir trenin kullanıldığı öne sürüldü.

TCDD Taşımacılık AŞ'den, Türkiye'den Çin'e 8 bin 693 kilometre yol katedecek ilk blok ihracat treninin, Kayseri'de yapılan kontrollerinin ardından sorunsuz bir şekilde Sivas'a doğru hareket ettiği bildirildi.

Çin'e gönderilen ihracat treni adeta yılan hikayesine döndü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve TCDD Taşımacılık AŞ trenin Çin yolunda olduğunu belirtirken, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) iddiasının arkasında durarak "Cuma günü “Çin’e gönderiliyor” diye yola çıkarılan trenin vagonlarındaki yük konteynerleri Çin’e gitmiyordu. Sırf Ulaştırma Bakanı’na bir açılış yaptırmak için, apar topar bu tren sefere konuldu ve değişik yerlere gidecek yük konteyner vagonları bağlanarak bir tren oluşturuldu. Bu tren Çin treni değildi! Aslında, Çin’e gidecek yük treni hazır değildi!" diyor.

TCDD A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, ihracat treninin, başlangıç durağı olan Çerkezköy'den itibaren hiçbir sorun yaşamadan sırasıyla İzmit (Köseköy), Bilecik, Eskişehir, Ankara ve son olarak bugün saat 12.10’da Kayseri'ye ulaştığı ifade edildi.

Türkiye'den Çin'e ihraç ürün taşıyan ve 8 bin 693 kilometre yol katedecek ilk ihracat treninin, Kayseri'de yapılan kontrollerinin ardından saat 12.50'de Sivas'a doğru hareket ettiği belirtilen açıklamada, trenin, Türkiye sınırlarındaki 2 bin 323 kilometrelik yolunu 8 Aralık Salı günü akşam saatlerinde tamamlayacağı aktarılarak, yolculuğun planlandığı gibi Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı üzerinden Çin'e doğru devam edeceği kaydedildi.

Trenin yurt dışı parkurunun sırasıyla Gürcistan, Azerbaycan, Hazar Denizi geçişi, Kazakistan ve son olarak Çin’in Xi'an şehri olacağı vurgulanan açıklamada, yolculuğun süresinin ise başlangıç noktasından itibaren 12 gün olacağı bildirildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.