Çile bitecek: Haliç Köprüsü yarın açılıyor

Çile bitecek: Haliç Köprüsü yarın açılıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 18 Haziran'da bakıma alınan Haliç Köprüsü'nün yarın itibarıyla, planlanandan 9 gün önce...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 18 Haziran'da bakıma alınan Haliç Köprüsü'nün yarın itibarıyla, planlanandan 9 gün önce trafiğe açılacağını bildirdi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 18 Haziran'da başladığını hatırlattı. 81 gün süren bakım çalışmalarının planlanandan 9 önce tamamlandığını belirten Yıldırım, köprü bakımının 20 milyon liraya mal olduğunu kaydetti.

Özellikle eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce Haliç Köprüsü'nü trafiğe açmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Müteahhit firmaların ve Karayolları çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu, okullar açılmadan önce bakım çalışmalarını tamamlayarak köprüyü hizmete açıyoruz. Böylece okulların açılmasıyla o bölgede trafikte yaşanacak sorunların da önüne geçmiş oluyoruz. Hem Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü hem de Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları nedeniyle yaz döneminde İstanbullular biraz sıkıntı çekti ancak bu iki köprünün bakım çalışmalarının yapılması zorunluydu. İstanbullar sabırla çalışmaların tamamlanmasını beklediler. Bizler de FSM Köprüsü'nde 26 gün, Haliç Köprüsü'nde ise 9 gün öncesinde bakım çalışmalarını tamamladık.

Haliç Köprüsü yarın itibarıyla trafiğe açılacak. İstanbullulara hayırlı uğurlu olsun.”

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.