CEVA, ilk yarıyılda %5.2 büyüdü

CEVA, ilk yarıyılda %5.2 büyüdü

 CEVA Lojistik, 2011 yılında ikinci çeyrek döneminde güncel kur oranları üzerinden, 1,713 milyon Avro’luk bir ciro ve 81 milyon Avro’luk bir FVAÖK...

 

CEVA Lojistik, 2011 yılında ikinci çeyrek döneminde güncel kur oranları üzerinden, 1,713 milyon Avro’luk bir ciro ve 81 milyon Avro’luk bir FVAÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) açıkladı. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında ciroda %3,8’lik, FVAÖK’te ise %35,4’lük bir artış yaşandı.

2011 yılının ilk altı aylık dönemi içerisinde toplam ciro geçen yılın aynı dönemine oranla %5,2 artarak 3,399 milyon Avro, FVAÖK ise 2010 yılının ilk altı aylık döneminde elde edilen rakama oranla %29,9 artarak 152 milyon Avro olarak gerçekleşti. Sabit kur oranlarıyla yapılan hesaplamaya göre 2010 yılının aynı dönemine oranla ciro %6,8; FVAÖK ise %29,9 artış gösterdi.

Grup, özellikle Çin’de ve CEVA’nın cirosunun %50’den fazlasını temsil eden yaklaşık 100 büyük global müşteriden oluşan bir grup olan CEVA Century müşterilerinde, 2011 yılının ilk altı aylık döneminde 1 milyar Avro’nun üzerinde kazanılan yeni iş rekoruyla birlikte iyi bir yıllık performans sergiledi.

2010 yılının ikinci altı aylık dönemi ve 2011 yılının birinci çeyreğinde elde edilen ivmeyle birlikte ikinci çeyrekte sabit döviz kuruyla güçlü bir performans sergilediklerini vurgulayan CEVA Lojistik CEO’su John Pattullo, “Sektör genelinde navlun hacimlerindeki azalmaya rağmen, global müşterilerimizle gerçekleştirmekte olduğumuz uluslararası taşımacılık işlemlerini arttırdık ve tüm bölgelerde Kontrat Lojistiği işlemlerinde büyüme yaşadık. Dönem içerisinde gerçekleşen yeni iş performansımız, alınan önemli işler ve sözleşme uzatımları ile daha da mükemmel bir hale geldi. İyi tanımlanmış, entegre ve varlıklara dayalı olmayan iş modelimizle gelecekte de rekabet üstünlüğü sağlamaya devam edeceğimizden eminiz” dedi.

Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde havayolu taşımacılık hacimlerindeki düşüşe karşın, CEVA, özellikle Teknoloji, Otomotiv ve Enerji sektörlerinde olmak üzere tüm bölgelerde almış olduğu yeni işlerle uluslararası taşımacılık işlemlerini yıllık bazda %17 artırarak sabit kur oranı üzerinden yıllık cirosunu korumayı başardı.

Kontrat Lojistiği işlemlerindeki ciro, sabit kur oranları üzerinden yıllık bazda yaklaşık %9 artış gösterdi. Bu büyüme, yapılan yeni sözleşmeler ve mevcut müşterilere sunulan çözümlerin kapsamlı bir şekilde sürdürülmesiyle elde edildi.

Grup, güçlü nakit yönetimi ve net işletme sermayesinin kontrol edilmesine odaklanmaya devam etti. Bu doğrultuda 2010 yılının ikinci çeyreği sonunda 57 milyon Avro olan net işletme sermayesi, 2011 yılının aynı döneminde 19 milyon Avro olarak gerçekleşti. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.