Cemre Tersanesi'nden bir gemi ihracı daha

Cemre Tersanesi'nden bir gemi ihracı daha

Cemre Tersanesi tarafından inşa edilen, Danimarka’da açık deniz faaliyetlerinde destek amaçlı kullanılacak 81 metre boyundaki gemi törenle denize indirildi.

Cemre Tersanesi’nde inşa edilen açık deniz destek gemisi için tören düzenlendi. Törene Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek ile gemi sahibi ESVAGT adına Proje Müdürü Henrik Ovesen katıldı. 

81 metre boyunda ve 17 metre genişliğindeki 'Esvagt Innovator' isimli açık deniz destek gemisinin suya indirilişi öncesinde söz alan Gülcek, Danimarkalı firma için yapılan 2'nci gemi olduğu ve 52'inci gemiyi suya indirmenin gururunu taşıdıklarını dile getirdi. Gülcek, farklı tip ve boyutta 10 geminin inşasının sürdüğünü hatırlattı.

Geminin denize iniş kurdelesini tersanenin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek ile gemi sahibi Danimarkalı firma adına Proje Müdürü Henrik Ovesen birlikte kesti. 

Danimarka ile iyi bir ticaret ilişkisi içerisinde olduklarının altını çizen Gülcek, bundan sonra bir çok gemi inşa edeceklerine inandıklarını söyledi. Gemi, denizde sürecek bir kaç işlemin ardından Danimarka’ya doğru yola çıkacak.

esvagt3.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.