CeMAT 2011'e de imzasını attı

CeMAT 2011'e de imzasını attı

 Hannover. İntralojistik dünya ihtisas fuarı CeMAT, dünyada ilk kez burada sergilenen 1000'den fazla yenilik, artan uluslararası katılım ve karar...

 

Hannover. İntralojistik dünya ihtisas fuarı CeMAT, dünyada ilk kez burada sergilenen 1000'den fazla yenilik, artan uluslararası katılım ve karar vericilerle sona erdi. Fuarın sürdüğü beş gün boyunca katılımcılar "İntralojistikte Sürdürülebilirlik" sloganı altında yeniliklerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. "Rekor düzeydeki yurtdışı katılım sayesinde Hannover'deki CeMAT fuarı, intralojistik alanında dünyanın en önemli uluslararası iş platformu olma ünvanını pekiştirmiş oldu," dedi Deutsche Messe AG yönetim kurulu üyesi Dr. Andreas Gruchow.

Fuar, hibrid motorlu sürücüsüz taşıma sisteminden, lityum-iyon teknolojisiyle çalışan seri forkliftlere, yer ve enerji tasarrufu sağlayan ambalajlama tesislerinden, yeni bulut bilişim yazılımlarına kadar uzanan kapsamlı bir fuar portföyü içeriyordu. "CeMAT, intralojistik alanında yeniliklerin sergilendiği en önemli dünya ihtisas fuarı olduğunu bir kez daha gösterdi. Sektör giderek büyüyen küresel malzeme akışı zincirinin en önemli halklarından biri konumunda. İntralojistik olmasa küreselleşmenin hızlı dinamiği, dolayısıyla bugün bildiğimiz haliyle dünyanın işleyişi mümkün olmazdı. İntralojistik bunların yanı sıra maliyet, zaman ve enerji alanlarında hissedilir tasarruflar sağlayarak verimliliğin arttırılmasına önemli katkı veriyor ve bu sayede uluslararası rekabette gerekli atılımın yaratılmasına olanak tanıyor," diye açıkladı Gruchow.
38 ülkeden toplam 1.084 şirket Hannover'e gelerek CeMAT 2011'e katıldı. Yine Gruchow: "Böylelikle CeMAT, derin küresel ekonomik kriz öncesinde, Mayıs 2008'de elde edilen sonucu bir kez daha aşmış oldu."

Katılımcılar da bu seneki fuardan son derece memnun kaldıklarını belirttiler: "İntralojistik sektörünün krizi tamamiyle atlattığına hâlâ inanmayan varsa, CeMAT bu konuda herkesi ikna etti. Fuar, bizim halihazırda yüksek olan beklentilerimizi de aşmayı başardı. Bu seneki fuarda, şimdiye dek en yüksek rakamların elde edildiği 2008 etkinliğine oranla standımızda gerçekleştirilen görüşmelerde yüzde 25'lik bir artış kaydettik. Özellikle fuar ziyaretçilerinin uluslararası profilinin geniş olması, CeMAT'ın bu alanın dünya ihtisas fuarı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Standımızdaki her iki ziyaretçiden biri yurtdışından gelmekteydi. Burada kurulan temasların kalitesi 2008'den de yüksekti, çok sayıda yeni somut yatırım projelerinin oluşturulduğunu öğrendik. Bu bizim şirketimize olduğu kadar sektörün tamamına da olumlu sinyaller göndermenin yanı sıra bir intralojistik merkezi olarak Almanya'nın yerini güçlendirdi," diye belirtti Christoph Hahn-Woernle. Hahn-Woernle, viastore systems GmbH'nın genel müdürü olmasının yanı sıra Forum Intralogistik'in sözcüsü ve VDMA'nın Baden-Württemberg eyalet birliğinin başkanı.

Beumer Gruppe Genel Müdürü ve CeMAT İdare Komisyonu Başkanı Dr. Christoph Beumer'de fuarı şu sözlerle değerlendirdi: "Şirketimiz açısından bugüne kadarki en başarılı CeMAT oldu. Hiç beklemediğimiz bir an çok büyük hacimli iki sipariş aldık. Standımıza hiç olmadığı kadar çok sayıda ziyaretçi geldi; özellikle yurtdışından gelen talep büyüktü. İhtisas görüşmelerimizin kalitesi de bir önceki başarılı katılımımız olan CeMAT 2008'dekinden daha yüksekti. BEUMER Gruppe olarak fuara, BEUMER, Crisplant ve Koch Holding olarak ilk kez üç farklı markamızla katıldık; yeni bir kampanyanın en doğru başlangıç zamanıydı."

Hannover'de inovasyon gösterisi 
Yoğun bir ziyaretçi akının gözlendiği açık alanda, komşu salon ve pavyonlarda forkliftler, taşıma araçları, vinçler ve kaldırma platformlarının yanı sıra liman lojistiğiyle ilgili başlıklar ağırlıktaydı. Sunumların ön planında yeni ve sürdürülebilir tahrikleme sistemleri vardı.

Öte yandan 13 ve 27 numaralı salonlarda komple tesis ve lojistik sistemleri ziyaretçilerin ilgisinin ana odağını meydana getirmekteydi. Teknik Lojistik Bilimsel Kurumu Derneği (Wissenschaftlichen Gesellschaft für Technische Logistik e. V.) tarafından tertiplenmiş WGTL Forumu, sektör için önemli araştırma sonuçlarını ön plana çıkardı. Forum ziyaretçilere intralojistik alanındaki güncel gelişmeler hakkında kapsamlı bir bilgi sundu ve geniş yelpazeli bir panel ve sunuş programı hazırladı.

Yine 27 numaralı salonda lojistik yazılımları, Auto-ID sistemleri ve E-lojistik konseptleri ve komple lojistik projeleri çevresinde yer alan hizmetler de fuar kapsamında bulunuyordu. Depolama sistem ve tekniklerinin yanı sıra işletme kurulumu da13 numaralı salonun konu başlıkları arasında bulunmaktaydı.

Lojistik konularına yakın başlıklar, komisyonlama ve ambalajlama teknikleri, nakliyat hizmetleri, yükleme teknikleri, sözleşmeli lojistik, telematik, finanslama, lojistik taşınmaz ve merkezleri alanındaki yenilikçi çözümler adıyla 12 numaralı salonda yer aldı. Ambalajlama lojistiği alanındaki Auto-ID özel gösterisi, ileri düzeyli ambalajlama çözümleriyle ziyaretçileri büyüledi.

12 numaralı salonda BVL (Bundesvereinigung Logistik e.V.) derneğinin düzenlediği International CeMAT Forum yapıldı. Forum uluslararası uzmanların katılımı ve intralojistik konusuyla ilgili güçlü konularıyla katılımcıları etkiledi. Etkinliğin odağında BRIC ülkeleri yer alıyordu.

Ziyaretçiler cephesinde yüksek uluslararası katılım
CeMAT'taki katılımcılar, ziyaretçilerin yüksek bir uluslararası katılım arz etmesinden memnuniyetlerini dile getirdi. Yaklaşık 58 bin ziyaretçinin neredeyse yüzde 35'i yurtdışından gelmekteydi. Bunların dörtte üçünden fazlası Avrupa'dan, yüzde 11'i Asya, yüzde yedisiyse Amerika'dan katıldı. Almanya'nın yanı sıra en güçlü temsil edilen ülkeler arasında Hollanda, İsveç, Belçika, Avusturya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve ABD yer aldı.

Ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 40'ını şirketlerinin üst düzey yöneticileri meydana getiriyordu. "Uluslararası ihtisas fuarları için bu oran bir rekordur. Bunun ötesinde ziyaretçiler Hannover'e kafalarında somut yatırım niyetleri ve büyük projelerle geldi," diye tespit etti Gruchow. Fuardaki ortalama yatırım hacmi de CeMAT 2008'e kıyasla artış gösterdi.

Ziyaretçilerin yüzde 90'ı CeMAT'ın sunduklarını övdü ve fuara tam not verdi. Birçok katılımcı iş ilişkilerinin arttığını gözlemledi ve bunu ilk kez CeMAT'a katılan ziyaretçi sayısının yüksek olmasına bağladı. Ziyaretçilerin yüzde 27'si sadece CeMAT'ta bilgi edindi ve başka bir ihtisas fuarına gitmeye gerek görmedi.

CeMAT ticaret, inşaat ve enerji ticareti sektörlerinde büyük artış kaydetti. Özellikle ticaret alanında, teslim sürelerinin kısalması nedeniyle internetten alışveriş konseptleri dinamik bir büyüme yaşadı. Bu durum ticareti, daha hızlı ve esnek komisyonlama ve dağıtımla beraber lojistik zorluklarla karşı karşıya bıraktı. "İntralojistik için internetten alışveriş, yenilik ve yatırımların en önemli teşvikçisi," dedi Gruchow.

Sektörün CeMAT'ta büyümesi
Tüm bunların ötesinde CeMAT 2011, sektörden gelen talep üzerine yeni yetişen eleman konusunda belirgin bir katkı da sundu: TectoYou ve Campus Intralogistik inisiyatifleri çerçevesinde yaklaşık 6 bin yeni yetişen personel Hannover'deki etkinliklere geldi.

Bir sonraki CeMAT 19 ile 23 Mayıs 2014'te gerçekleştirilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.