Cemaat Bank Asya'yı Ziraat'e satıyor

Cemaat Bank Asya'yı Ziraat'e satıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Babacan, Kanal 24'te gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. "BANK ASYA SATILIYOR" Babacan, Ziraat Bankası'nın...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Babacan, Kanal 24'te gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

"BANK ASYA SATILIYOR"

Babacan, Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın alma konusunda görüşmeler yaptığını belirterek, "Henüz bu görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olmuş olur" dedi.

Babacan, Ziraat Bankası'nın yanında Halkbank ve Vakıfbank'ın birer katılım bankasına sahip olmasını istediklerini söyledi.

"2015 SONU İTİBARİYLE FAALİYETLER BAŞLAR"

Katılım bankacılığı konusunda 1-2 maddelik yasal düzenleme gerekebileceğini, hukuki yapının sağlam olması gerektiğini, çünkü Hazine'nin de sermaye koymasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Babacan, katılım bankalarını kurarken bankaların kendi bünyesinde sermaye koyması yerine Hazine'nin koyduğu sermaye ile bu bankaların kurulmasını istediklerini ifade etti. Babacan, "Katılım bankacılığı konusunda bazı hassasiyetler var. Bunları da dikkate aldığımızda faizsiz bankayı kurarken faizi sıfır bir Hazine sermayesiyle bunun kurulmasının bankaların algısı açısından, bazı hassasiyetler açısından daha iyi olacağını düşünüyoruz. Torba yasada yetişmese dahi ekim-kasımda yapılacak düzenlemeyle bunun önü açılabilir. Bankalarımızın teknik ve hukuki hazırlıklarının devam etmesinde bir engel değil, sadece Hazine'nin sermaye koyabilmesiyle alakalı bir düzenleme gerekiyor. Tahminim, 2015 sonu itibariyle 3 katılım bankası da faaliyete geçmiş olur" diye konuştu.

"EKONOMİDE TEK BİR DOĞRU YOK"

Ayrıca, Faiz oranları konusundaki farklı değerlendirilmelerin hatırlatılması üzerine Babacan, ekonomide tek bir doğru olmadığını söyledi. Herhangi bir konuda Nobel Ödülü almış 20 iktisatçı bir araya getirildiğinde 20 hatta 50 farklı görüş ortaya çıkacağını dile getiren Babacan, nihayetinde ekonomi yönetimi farklı görüşleri süzgeçten geçirip, resmin tümüne bakıp karar alacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.