Çekya’dan uyarı: 40 km’lik kutu kuyruğu yaşanabilir

Çekya’dan uyarı: 40 km’lik kutu kuyruğu yaşanabilir

Çekya otobanını işleten firma değişti. Yeni firma, kutu değişikliği yapmayan nakliyeci sayısının yarıdan fazla olduğuna dikkat çekerek, “1 Aralık’tan itibaren Çekya girişinde 40 kilometreyi bulan kuyruklar yaşanabilir” uyarısında bulundu.

Çekya otoyollarında işletmeci firma değişikliği nedeniyle 1 Aralık’tan itibaren yeni geçiş kutuları devreye girecek. Yeni firma, yayınladığı bir duyuruda, kutu değişikliği yapmayan firma sayısının yarıdan fazla olduğuna dikkat çekerek, “1 Aralık’tan itibaren Çekya girişinde 40 kilometreyi bulan kuyruklar yaşanabilir” uyarısında bulundu.

Kutunuzu DKV ile online temin edebiliyorsunuz

Avrupa otoyollarında nakitsiz yol yardım hizmetinin lider kuruluşlarından DKV Euro Service, işletmeci firma değişimi nedeniyle 1 Aralık 2019 itibarıyla geçiş kutularının değiştirileceği Çekya’da iş yapan taşımacılık şirketlerinin yeni sisteme geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla online kayıt olanağı sağlayan portalı faaliyete geçirdi.

Daha önce Kapsch şirketi tarafından işletilen Çekya otoyollarında 1 Aralık 2019 tarihinde CzechToll ve SkyToll konsorsiyumun sistemi başlayacak ve bu sistemin gerektirdiği uydu bağlantılı geçiş kutuları kullanılacak. Yeni sistem için yeniden kayıt işlemleri yapılması gerekiyor.

deniz-cokcos-sezer-007.jpgTIR kuyruğuna takılmadan Çekya’ya giriş mümkün

DKV Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Online kayıt portalımızı erkenden hizmete aldık. Geçiş kutularının yenilenmesi için müşterilerimize uçtan uca çözüm sağlayan tam bir hizmet portföyü sunuyoruz. Arzu edildiği takdirde kayıt, kutu temini ve şeffaf faturalama dâhil olmak üzere sürecin bütün aşamalarını yönetebiliriz. Böylece müşterilerimiz bu geçiş döneminde kendi işlerine odaklanarak değer yaratmaya devam edecekler bürokrasiyle uğraşmak zorunda kalmayacaklar. İşletici firmanın ilanda da duyurduğu gibi 40 kilometreyi bekleyip kutunuzu alabilirsiniz ama bize başvurduğunuzda hiçbir sorun yaşamadan yeni kutunuzla TIR kuyruğunun hemen yanından Çekya’ya giriş yapabilirsiniz.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.