Castrol Ford Team şampiyonluğunu ilan etti

Castrol Ford Team şampiyonluğunu ilan etti

Castrol Ford Team Türkiye, Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde topladığı puanlar ve elde ettiği benzersiz zaferle sezonun bitimine 1 yarış kala takımlar klasmanında...

Castrol Ford Team Türkiye, Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde topladığı puanlar ve elde ettiği benzersiz zaferle sezonun bitimine 1 yarış kala takımlar klasmanında şampiyonluğunu ilan etti.  Yarışın ilk günü lider olarak tamamlayan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisinin ikinci gün lastik patlatarak değerli zamanlar kaybetmesiyle liderliği geriden gelerek devralan Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, hızlı ve kararlı bir performansla yarışı birinci sırada bitirmeyi başararak çok önemli bir zafer elde etti.  2014 sezonundaki ilk birinciliğine imza atan Orhan Avcıoğlu, “Takım stratejimiz kendi evimizde yarıştığımız Ford Otosan Rallisi’ni kazanmak üzerineydi. Bir takım olmanın getirdiği anlayışla bu zorlu rallide lider sorumluluğunu alarak kalan etapları tamamladık. Takımlar şampiyonluğumuzu sezon bitmeden ilan etmemizde önemli rolü olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ndeki zaferimizden dolayı çok mutluyum” açıklamasını yaptı. Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi ise yarışı soğukkanlı bir performansla türlü zorluklara rağmen üstün bir pilotajla 3. sırada bitirerek altın değerinde puanlar almayı başardı.

KOSDER tarafından organize edilen 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altıncı ayağı Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu- Burçin Korkmaz ikilisi kazandı. Türkiye’nin en köklü yarış takımlarından Castrol Ford Team Türkiye, Ford Otosan Kocaeli Rallisi sonrasında 2014 sezonunun bitimine 1 yarış kala “Takımlar Şampiyonluğunu” ilan etti. Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi ise uzun süre lider olarak götürdüğü Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni 3. sırada tamamlayarak podyuma çıkmaya hak kazandı. Kocaeli il sınırları içerisindeki zorlu ve hızlı 10 özel etaptan oluşan toplam 260 km uzunluğundaki Ford Otosan Rallisi sonrasında “Pilotlar Şampiyonası”nda rekabet ise sezonunun son yarışı olan Hitit Rallisi’ne taşındı.

Her iki Castrol Ford Team Türkiye pilotu podyumda!

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’na yine öncelikle takım olarak her koldan şampiyonluk hedefiyle başlamıştık. Ford Otosan’ın fabrika takımı olarak kendi evimiz olan Kocaeli’de start aldığımız bu yarışın sonunda 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında takımlar klasmanındaki şampiyonluğumuzu sezonun bitimine 1 yarış kala ilan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pilotlarımız Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisinin kazandığı zafer ise bir takım olmanın ne anlama geldiğini yansıtan en önemli ve harika örneklerden birini temsil etmektedir. Kendi evimizde çifte podyum elde ettiğimiz bu önemli yarış sonrasında Tüm Castrol Ford Team Türkiye ekibine emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni kazanan Orhan Avcıoğlu ise “Takım stratejimiz kendi evimizde yarıştığımız Ford Otosan Rallisi’ni kazanmak üzerineydi. Bir takım olmanın getirdiği anlayışla bu zorlu rallide lider sorumluluğunu alarak kalan etapları başarıyla tamamladık. Takımlar şampiyonluğumuzu ilan etmemizi sağlayan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni kazanmış olmaktan dolayı çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.