Bursa'nın ulaşım planı yapılıyor

Bursa'nın ulaşım planı yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemin yanı sıra yeni yollar açarak ulaşım sorununa köklü çözümler üretirken, bir taraftan da 2030 yılını...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemin yanı sıra yeni yollar açarak ulaşım sorununa köklü çözümler üretirken, bir taraftan da 2030 yılını hedef alan ulaşım ana planı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Çalışmayı yürüten Dr. Brenner firması yetkileri Muvaffak Çiğ ve Ali Çömezoğlu ile bir araya gelen Başkan Recep Altepe, gelinen nokta hakkında bilgi aldı.

 

Türkiye'deki büyükşehirlerin yanında Avrupa'nın önde gelen kentlerindeki trafik çözümlerinin ele alındığı toplantıda, bugüne kadar yapılan çalışmaları aktaran firma yetkilileri, Bursa'nın ulaşım ana planının iki aşamalı olarak yürütüldüğünü belirtti. İlk etapta 2014 yılına kadar hayata geçirilmesi gereken eylem planı oluşturulacak. Bu plan doğrultusunda acil müdahale edilecek bölgeler için çözüm önerileri hazırlanacak. Planlamanın ikinci ayağında ise 2030 yılına kadar kentin ulaşım vizyonu belirlenecek. Bu doğrultusunda ulaşım ana aksları ve ulaşım ağının nasıl şekilleneceği saptanacak.

 

Ulaşım Ana Planı ön çalışması kapsamında 14 bin hanede 55 bin kişi ve 5 noktada 20 bin araç sürücüsüyle görüşülerek kentteki ulaşım sorunlarının halktan birebir alındığını belirten Başkan Altepe, ayrıca 8 büyük otopark çıkışında, 70 kavşak ve 66 ana güzergahta kamera kayıtları yapılarak mevcut durumun belirleneceğini hatırlattı. Bursa'nın bugüne kadar planlı bir gelişme göstermediğini bu nedenle de yapılaşma ve ulaşımın sağlıklı olmadığını ifade eden Başkan Altepe, şunları söyledi: "Öncelikli mevcut durumu sağlıklı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle kent merkezi tarihi koruma alanı olduğu için mevcut yolları genişletme şansımız yok. Bu nedenle tüm alternatif ulaşım yöntemlerini değerlendireceğiz. Hedefimiz Bursa'nın ulaşımına köklü bir çözüm getirmek."

 

LOJİPORT 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.