Bursa Birlik yeni yerinde

Bursa Birlik yeni yerinde

Firma, sahip olduğu 53 özmal, 150 adet kiralık tır filosu ve toplam 230 çalışanıyla Bursa’nın markalarını dünyaya taşıyor. 1955 yılında kurulan...

Firma, sahip olduğu 53 özmal, 150 adet kiralık tır filosu ve toplam 230 çalışanıyla Bursa’nın markalarını dünyaya taşıyor.

1955 yılında kurulan ve yurtiçi taşımacılık, uluslararası komple/parsiyel taşımacılık, hava kargo, depoculuk, dağıtım ve lojistik hizmetleri ve sigortacılık alanlarında müşterilerine hizmet veren Bursa’nın köklü firmalarından Bursa Birlik, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) depolama, sevkıyat ve idari merkezin bir arada konumlandığı yeni entegre tesisine taşındı. Yılda yaklaşık 10 milyon kilometre yol kat ederek dünyanın çevresini 250 kez dolaşan firma, sahip olduğu 53 özmal, 150 adet kiralık tır filosu ve toplam 230 çalışanıyla Bursa’nın markalarını dünyaya taşıyor. Bursa Birlik Nakliyat ve Ticaret A.Ş, BBA Lojistik A.Ş. ve Bursa Birlik Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. olmak üzere toplam üç şirkette müşterilerine hizmet veren Bursa Birlik, operasyonlarını bundan sonra Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 5 bin metrekare kapalı 5 bin metrekare açık olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik depolama, sevkıyat ve idari merkezin bir arada bulunduğu entegre tesisinde sürdürecek. Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir, Çerkezköy, Denizli, Konya, Çorlu ve Gebze’de şubeleri bulunan ve çok yakında Adapazarı ve İnegöl'de de yeni birimler oluşturacak olan firma, uluslararası nakliye pazarında ise frigorifik ve tenteli araçlarıyla, Avrupa ülkelerine taşımacılık yapıyor. Özellikle double-deck mega araçları ile otomotiv sektörüne hitap eden ve ihracatçıya navlun avantajı sağlayan Bursa Birlik, başta İngiltere, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka olmak üzere birçok Avrupa ülkesine haftalık parsiyel sevkıyatlarını da sürdürüyor.

‘Nakliye sektöründeki en önemli avantajımız, entegre hizmet vermemiz’

Bursa Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Coşkunkan, yeni taşındıkları DOSAB’daki tesislerinde 1 metrekareden 5 bin metrekareye kadar her ebatta ve haftalık, aylık ve yıllık süre sınırlaması olmaksızın depolama ve dağıtım hizmeti verebildiklerini ifade etti. Coşkunkan, “Bizim önemli avantajlarımızdan biri Bursa’daki 53 senelik bilgi birikimi ve meslek kültürümüz diye düşünüyorum. Ama nakliye sektöründeki en önemli avantajımız, entegre hizmet veriyor olmamız. Sektörde birçok rakibimiz ihtisaslaştığı alanlar üzerinden hizmet veriyor. Biz Bursa Birlik olarak, hem yurtiçi taşımacılık ve ülke genelinde geniş bir şubeleşme ve dağıtım ağı, hem uluslararası taşımacılık, hem hava kargo, hem farklı ölçülerde depolama, hem sigortacılık sektöründe farklı yelpazelerde hizmet üretiyoruz. Tam entegre hizmet üreten bir firma olarak tam entegre bir tesise ihtiyacımız vardı. Şimdi DOSAB’da taşındığımız yeni tesisimizle başarı ivmemizi daha da yükselteceğiz” diye konuştu.

Hakan OĞUZ - PERŞEMBE ROTASI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.