Burdur Gölü'nde kabotaj bayramı

Burdur Gölü'nde kabotaj bayramı

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Burdur Gölü'nün nasıl cazip hale getirilebileceğini araştırdı. Yaptıkları inceleme sonucu ilk olarak Göle...

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Burdur Gölü'nün nasıl cazip hale getirilebileceğini araştırdı. Yaptıkları inceleme sonucu ilk olarak Göle teknelerin yanaşabileceği bir iskele yapılması gerektiğini belirten yetkililer, kabotaj bayramının da Burdur'da yapılmasının gölü cazip hale getirebileceğine dikkat çekti.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Bayer ve Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Gemi ve Sörvey Kurulu Uzmanı Abdullah Gültekin'den oluşan müsteşarlık heyeti Burdur Gölü'nde incelemelerde bulundu.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, gölde daha çok tekneye ihtiyaç olduğu düşüncesinde olduklarını belirtti. Gölün cazip hale gelebilmesi için ilk etapta daha çok iskele yapılması gerektiğini söyleyen Şevli, "Burdur Gölü'ne teknelerin yanaşabileceği büyüklükte iskeleler lazım. Bunun dışında buralara su sporları merkezi düşünüyoruz. Ama bunun öncesinde bu su sporları merkezi için ilgili uzmanların buraya gelip eğitim vermesi sağlanacak. Verilen eğitimlerin ardından Burdur Gölü için uygun deniz araçları temin edilecek. Ama her şeyden önce eğitim verilmesi çok önemli. Bunu da ilerleyen günlerde gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Bu çalışmaların yapıldıktan sonra vatandaşların Burdur Gölü'nü daha fazla kullanacağını öne süren Şevli, şöyle devam etti:

"Bu canlılıkla birlikte denizcilik bayramının da burada kutlanması gayet güzel olacak. Bu konularda da gerekli raporlarımızı hazırlayacağız. Sayın Bakanımızın da uygun görmesi halinde gelecek yıl Burdur'da Kabotaj Bayramı'nın kutlanabilir."

Denizcilik Müsteşarlığı'ndan gölün cazip hale getirilebilmesi için yardım istediklerini belirten Vali İbrahim Özçimen, yaptıkları görüşmeler sonucunda müsteşarlık yetkililerinin Burdur'a geldiğini kaydetti. Özçimen, "Kabotaj bayramı önceki yıllarda sadece İstanbul'da yapılıyordu. İki yıl önce Tatvan'da ve geçen yıl Hazar'da yapıldı. Kabotaj Bayramı kutlandığı ili tanıtır ve ekonomisine büyük katkısı olur." dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.