Bulgaristan ihracat, ithalat ve transit karayolu TIR nakliye çalışmaları

Bulgaristan ihracat, ithalat ve transit karayolu TIR nakliye çalışmaları

Gümrükleme evrak yine İstanbul Erenköy ve Muratbey gümrüklerinde yapılmasının ardından hareket ettirilen parsiyel yükler Bulgaristan’da başta başkent Sofya olmak üzere tüm bölge ve şehirlerine ulaştırılmaktadır.

Türkiye’nin batı sınır komşularından olup aynı zamanda Avrupa Birliğine giriş ülkesi durumunda yer alan Bulgaristan ile ticari çalışmalarımız ihracat yoğunluğu ile kısmen ithalat çalışmaları şeklinde devam etmektedir. Başkenti Sofya olan Bulgaristan ile yapılan ticari anlaşmalar çerçevesinde ihracat ve transit ürün taşımacılığı oldukça hareketli durumda bulunmaktadır.

Türkiye genelinde üretimi yapılmakta olan başta yaş sebze ve meyve türleri olmak üzere sanayi ekipmanlarından tekstil ürünlerine, inşaat malzemelerinden sağlık ve medikal ürünlerinden gıda sektörü ürünlerine varıncaya kadar yüzlerce ürün çeşidinin ihraç edildiği Bulgaristan’a yapılan sevkiyatlar genellikle karayolu ile komple tır taşımacılığı şeklinde yapılmaktadır. Türk ve Bulgaristan nakliye firmaları işbirliği içerisinde yürütmekte olduğu lojistik çalışmalarında komple tır taşımacılığının yanı sıra haftanın belirli günleri düzenli çıkışlar yapmak sureti ile parsiyel taşıma hizmetleri de sunmaktadır.

Bulgaristan parsiyel taşıma hizmetleri diğer ülkelere yapılan çalışmalarda olduğu gibi lojistik firmalarının İstanbul ilimizde bulunan depolarından çıkışlar yapılarak gerçekleştirilmektedir. İstanbul dışında bulunan bölge ve şehirlerimizden Bulgaristan’a gönderilmesi planlanan ürünler iç nakliye yapılmak suretiyle İstanbul’da bulunan depolara sevk edilmekte, akabinde Bulgaristan’a sefer yapacak taşıma araçlarına aktarılmaktadır.

Gümrükleme evrak yine İstanbul Erenköy ve Muratbey gümrüklerinde yapılmasının ardından hareket ettirilen parsiyel yükler Bulgaristan’da başta başkent Sofya olmak üzere tüm bölge ve şehirlerine ulaştırılmaktadır. Bulgaristan nakliye çalışmaları bünyesinde yürütülmekte olan parsiyel ve kargo nakliye hizmetlerinde varış teslimatları müşteri taleplerine bağlı olarak gümrük noktaları veya adrese teslim şeklinde sağlanmaktadır.

Türkiye’den Bulgaristan’a yapılmakta olan lojistik çalışmalarında standart tırlar ile taşınan yük gruplarının maksimum ağırlıklarının 24 tonu geçmemesi gerekmektedir. 24 ton ağırlığı geçen yükler için taşıma araçları farklılaşıp taşımalar lowbed tarzı araçlar ile gerçekleşmektedir. Bu tür yüklerin gabari dışı ağır nakliyat yük grupları kapsamında bulunuyor olmasından dolayı izin belgesi ve eskort nezaretinde taşıma gerektirmektedir.

Bulgaristan’a ihracat ve Bulgaristan’dan ithalat taşımalarında iki ayrı sınır kapısı geçişi kullanılmaktadır. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımız üzerinden yapılan sevkiyatlarda ortalama varış süreleri 3-4 güne tekabül etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.