Bu tren başka tren!

Bu tren başka tren!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Van Gölü sahilinde düzenlenen nostaljik tren seferleri ilgi görüyor.''Sahil Yolu Ekspres'' adıyla Tatvan Sahil Yolu'nda düzenlenen...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Van Gölü sahilinde düzenlenen nostaljik tren seferleri ilgi görüyor.

''Sahil Yolu Ekspres'' adıyla Tatvan Sahil Yolu'nda düzenlenen nostaljik tren seferlerine katılan vatandaşlar, turlarla Van Gölü sahilinde müzik dinleyerek ve eğlenerek gezme imkanı buluyor.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm merkezine dönüşen ilçenin nostaljik tren hizmetiyle de renkli bir görünüm kazandığını söyledi.

Tatvan'ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, çevre il ve ilçelerden çok sayıda insanın Tatvan'a geldiğini ifade eden Çinik, ilçenin artık turizm merkezi olma konuma geldiğini kaydetti.

Çinik, şöyle konuştu:

''Van Gölü kıyısında bulunan Tatvan, çevresindeki il ve ilçelere göre özel bir konuma kavuştu. Tatvan'ın güzel bir sahili var. Bu nedenle ilçeye Batman, Muş, Bitlis merkez, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve Hizan ilçeleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda insan geliyor. İnsanlar yaz aylarında buraya geliyor. İlçeye gelen insanlar günübirlik veya haftalık gelip zamanlarını güzel bir şekilde değerlendiriyor. Serin ve güzel bir iklime sahip olan Tatvan'a gelen insanlar diğer aktivitelerden yararlandığı gibi nostaljik tren seferlerinden de yararlanıyor. Bu tren estetik güzellik bakımından da Tatvan'ın güzelliğine güzellik katmış durumda. Bu trenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Sahil yolunda düzenlenen tekerlekli sistemli tren seferlerine özellikle aileler büyük ilgi gösteriyor. Yerli ve yabancı turistleri de ciddi anlamda sevindiren bu etkinliğe çocuklar ve gençler de ilgi duyuyor. Halkın bu etkinlikten memnun olması bizi de sevindiriyor. Halkımız tüm güzelliklere layık.''

Çinik, bu ve benzeri güzel hizmetlerin ilçede daha da geliştirilerek, modernleştirilerek sürdürüleceğini söyledi.

''ORTAYA GÜZEL BİR ESER ÇIKTI''

Nostaljik trenin imalatçı firma teknik servis elemanlarından Cuma Korkmaz ise trenin Gaziantep'te yapıldığını söyledi.

Makine üzerinde yoğun bir çalışma yaptıklarını, el emeğiyle güzel bir eser ortaya çıkardıklarını belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

''Mazotla çalışan tekerlekli trene günümüzde kullanılan ve en son teknolojiye sahip olan ışık sistemi monte edildi. Trende led ışıklar var. 1 lokomotif ve 8 vagondan oluşan trende hava sistemi olduğu için römorklar hava sistemiyle kontrol altına alınabiliyor. Güvenli sisteme sahip olan bu trenden Gaziantep'te bugüne kadar 4 adet üretildi. Bu trenlerden 2'si şu an Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde işliyor, biri Karataş'taki Şahinbey Parkı'nda, biri de burada hizmet veriyor. Ankara, Adana ve Antalya'da da bu trenden var ama onların tümü Avrupa yapımı. Nasıl ki bir araçta konfor, süspansiyon olayı varsa vagonlarımızda da aynı sistem var. Bu da yerli yapım olan treni daha güvenli hale getiriyor.''

İşletmecilerden Burhan Peynir ile beraber ''Sahil Yolu Ekspres''le Tatvan Sahil Yolu'nda tren seferleri düzenleyerek halka hizmet verdiklerini belirten işletmeci Mehmet Şirin Geldi de genç yaşlı herkesin trene yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Her vagonun 12 kişilik olduğunu belirten Geldi, ''Toplam 96 kişi kapasiteli olan trenle sahil yolunda 8 kilometrelik turlar düzenliyoruz. Bu etkinliğimizde yolcu taşıma konusunda hiçbir sorun yaşamadık. Ramazan ayı dolayısıyla iftar öncesi ve sonrasında düzenlediğimiz tren seferlerimizi bayramdan sonra da öğle saatlerinde başlatıp gece yarısına kadar devam ettiriyoruz. Böylece halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz'' dedi.

Makinist Veysel Turgut ise trenin ilçeye estetik bir görünüm kazandırdığını ve konforlu olduğunu belirtti.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.