Bu Ro-Ro hidrojen yakacak, “0” emisyon salacak

Bu Ro-Ro hidrojen yakacak, “0” emisyon salacak

Norveç’te HySHIP projesi, Avrupa çapında çevre dostu sıvı hidrojen (LH2) tahrik sistemine geçişi geliştirme amacıyla Topeka isminde bir Ro-Ro gemisini tasarlayarak inşa edecek.

Norveç’te HySHIP projesi, Avrupa çapında çevre dostu sıvı hidrojen (LH2) tahrik sistemine geçişi geliştirme ve işletme maliyetlerini düşürerek desteklemeyi planlıyor.

Proje kapsamında, uygulanabilir bir LH2 tedarik zinciri ve yakıt ikmal platformu oluşturmanın yanı sıra ro-ro feribotu ile başlayarak bir dizi benzersiz prototip gemi geliştirileceği açıklandı.

9,5 milyon dolarlık hibe!

Wilhelmsen liderliğindeki 14 önde gelen Avrupalı ​​şirket arasındaki bu işbirliğine Norveç hükümeti, hidrojenin karbon nötr bir yakıt olarak geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine odaklanmasını için yakın zamanda yaklaşık 9,5 milyon dolarlık bir hibe verdi. Hibenin kaynağının, AB'nin Yakıt Hücreleri ve Hidrojen Ortak Girişimi (FCH2 JU) kapsamındaki Araştırma ve İnovasyon programı olan Horizon 2020 olduğu ayrıca gelen detaylar arasında.

İlk girişim Hidrojen tahrikli Prototip Ro-Ro gemisi!

İlk girişim, çevre dostu sıvı hidrojen (LH2) ile çalışan Topeka isimli yeni bir ro-ro gemisinin tasarımı ve inşası olacak. Gemi, ticari hizmete giren türünün ilk örneği olacak.

Wilhelmsen Özel Projeler Başkan Yardımcısı Per Brinchmann; "Yakıt olarak hidrojen, düşük veya sıfır emisyonlu nakliye fırsatları sağlıyor. Topeka projesi, LH2 yakıtlı denizcilik operasyonlarına doğru ilk adımımız olacak. Tam bir LH2 altyapısı ve ticari ekosistem oluştururken, aynı zamanda yılda yaklaşık 25.000 kamyonu yollardan kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.