BP'den BAE'ye sürpriz ziyaret

BP'den BAE'ye sürpriz ziyaret

Hayward, Salı günü başkent Abu Dabi'deki bir otelde görüldü. Bir BP sözcüsü, Hayward'ın kimlerle görüştüğü sorusunu cevapsız bıraktı. Sözcü,...

Hayward, Salı günü başkent Abu Dabi'deki bir otelde görüldü. Bir BP sözcüsü, Hayward'ın kimlerle görüştüğü sorusunu cevapsız bıraktı. Sözcü, "BP gibi büyük bir petrol şirketinin başkanı için normal çalışma haftası olduğunu ve Abu Dabi Milli Petrol Şirketi ile olan anlaşmanın yenilenme zamanının geldiğini" söyledi. Bunun yanısıra medya organlarında, Hayward'un BAE'li yatırımcıları BP'den hisse almaları için teşvik etmeye geldiği iddia edildi. Medyada yer alan haberlerde, BP CEO'sunun BAE'den önce Azerbaycan'a uğradığı, devlet başkanı İlham Aliyev ile görüştüğü ve BAE'de de potansiyel yatırımcılarla görüşmüş olabileceği ifade edildi.

 

Dow Jones, Abu Dabi'nin yüzde 10'a kadar BP hissesi almayı planladığını bildirdi. Abu Dabili bir kaynak, BP CEO'sunun yatırımcılara yüzde 15'lik hisse teklifi yaptığını söyledi. Reuters ise, Hayward'un dünyanın en zengin servet fonlarından Abu Dabi Yatırım Otoritesi temsilcileri ile görüşmelerde bulunduğunu öne sürdü. Hafta sonunda çıkan haberlerde, BP'nin yeni hisse satın almaları için Körfez ülkeleriyle anlaşmak istediği ve 9 milyar dolarlık gelir hedeflediği ifade edildi.

 

Borsadaki hisseleri ciddi oranda değer kaybeden BP, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı için şu ana kadar 3 milyar dolardan fazla harcama yaparken 20 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Körfez'e günde 60 bin varil petrol sızdığı ve günlük ancak 25 bin varilinin toplanabildiği kaydedildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.