BP sonunda başardı

BP sonunda başardı

Kullanılan yöntemin BP’nin sızıntıyı durdurmak için bugüne kadar denediği yöntemler arasında en başarılı uygulama olduğu bildirildi. Beyaz...

Kullanılan yöntemin BP’nin sızıntıyı durdurmak için bugüne kadar denediği yöntemler arasında en başarılı uygulama olduğu bildirildi. Beyaz Saray Enerji Danışmanı Carol Browner da, okyanusa yayılan petrolün, yüzde 75’lik kısmının yangın, buharlaşma ve çökelmeye maruz kalarak doğaya karıştığını belirtti. Browner, “Doğa ana yapması gerekeni yaptı. Ancak geriye kalan yüzde 25’lik kısım halen duruyor. Yöntemin işe yaradığı görülüyor fakat şimdi de kuyu nasıl kurtaracağımıza odaklanmamız gerekiyor” dedi.

Çamurla, kuyudaki açığa uygulanan yamanın 8 saat sürdüğü belirtilirken, BP yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Kuyunun öldürülmesi için ilk adım atıldı. Sırada buraya çimento dökülüp dökülmeyeceği yönünde karar vermek var. Şimdilik kuyunun basıncı yüksek görünmüyor” denildi. İkinci mali çeyrekte 16.98 milyar dolar zarar eden BP, felaket için 32.2 milyar dolarlık bütçe ayırdı. BP, daha önce açıkladığı varlık satışlarından ise gelecek 18 ay içinde 30 milyar dolar gelir bekliyor. Şirket borçlarını 18 ay içinde 10-15 milyar dolar düzeyine çekmeyi planlıyor. Şirket 18 yıldır ilk kez borçlu duruma düştü.

Açıklamanın ardından, ABD federal yasaları gereğince, açık denizde su kirliliğine neden olmak suçundan İngiliz petrol devinin 20 milyar dolarlık cezayla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.