BP, petrol sızıntısına yatıracak

BP, petrol sızıntısına yatıracak

Financial Times’ın haberine göre BP, kâr payını dağıtımında kullanılacak 1.7 milyar doları da felaketi önlemek için kullanacağını açıklayacak....

Financial Times’ın haberine göre BP, kâr payını dağıtımında kullanılacak 1.7 milyar doları da felaketi önlemek için kullanacağını açıklayacak. İngiliz petrol şirketi BP’nin, kâr payını dağıtmayıp Meksika Körfezi kıyılarında yaşanan felaketi önlemek için kullanacağı netleşiyor. Financial Times’ın haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek olan BP yöneticileri, “Petrol sızıntısı felaketinin tüm maliyetini karşılamayı garanti ediyoruz” diyecek. BBC ise hazırladığı haberde, ABD yönetiminin kâr payı dağıtımını Meksika Körfezi’ndeki temizlik için kullanması yönünde BP’ye baskı yaptığını belirtti. Haberde, yaklaşık 1.7 milyar dolar değerinde olan kâr dağıtımına ilişkin açıklamanın Obama’nın BP yöneticileri ile gerçekleştireceği toplantıda yapılacağına dikkat çekildi. İngiltere Hükümeti’nin eski danışmanı Ros Altmann BBC’ye verdiği demeçte, “Eğer BP kâr dağıtımını askıya alırsa bu büyük bir darbe olacak” dedi.

Kararımız net değil

Wall Street Journal’a konuşan BP CEO’su Tony Hayward ise, kâr payı dağıtımı konusundaki tartışmaların şirket içinde sürdüğüne dikkat çekerken, “Kâr payı konusunda tüm seçenekleri göz önünde bulunduruyoruz, fakat son kararımızı henüz vermedik” dedi.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.