Bosch, üretimi ikiye katlayacak

Bosch, üretimi ikiye katlayacak

BSH Türkiye CEO’su Norbert Klein ise Türkiye’de iç pazarın çeşitli etmenlerden dolayı yavaş büyüme dönemine geçtiğinin altını çizdi. Üst yönetici,...

BSH Türkiye CEO’su Norbert Klein ise Türkiye’de iç pazarın çeşitli etmenlerden dolayı yavaş büyüme dönemine geçtiğinin altını çizdi.

Üst yönetici, özellikle gelişmekte olan ülkelerden gelecek talebi karşılamak üzere önümüzdeki 5 yıl içinde ihracat odaklı üretim kapasitesini mevcut 4,5 milyon adet düzeyinden 8 milyona çıkartacaklarını dile getirdi. Alman beyaz eşya markası Bosch’un çatı kuruluşu BSH Group, gelişen pazarı büyümenin dinamosu görüyor. En fazla inovasyon talebi ve arzının da yine bu ülkelerden geleceğini bekleyen grup için Türkiye en önemli ilk 3 üretim, tüketim, ihracat ve Ar-Ge merkezinden biri. Türkiye’den, altyapısı sayesinde yakın gelecekte küresel ölçekte inovasyon ve dünya pazarlarına ihracatta daha fazla inisiyatif alması bekleniyor. Şirket yetkilileri, “Türkiye hem iç pazar hem de ihracat pazarı olarak gelecek için potansiyel taşımaya devam ediyor. Yeni yatırımlarla Türkiye’deki büyümemiz sürecek.” mesajı veriyor.

Grup markaları Bosch ve Siemens, son birkaç yıldır beyaz eşya ve ev aletlerinde hızlı inovasyonu mümkün kılan mimari platform yatırımı yaparak geçirdi. Yetkililer, grubun öngörüsünü şöyle dillendiriyor: “Dijitalleşme tüketici beklentileri doğrultusunda ev aletlerinde mutfaktan başlayacak. Sadece Bosch ve Siemens markaları değil, evde bulunan tüm farklı markalarda ev aletlerinin birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayacak Home Connect platformu üzerinde çalışıyoruz. 2015’ten itibaren Almanya, Fransa, İskandinavya gibi pazarlardan başlayarak dünyaya yayılacak. Türkiye için de gecikmeyeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.