Boeing, yeni nesil parçaları Türkiye'den alacak

Boeing, yeni nesil parçaları Türkiye'den alacak

Boeing’in Türkiye operasyonu Genel Müdürü Ayşem Sargın, yeni dönem itibarı ile Boeing uçak modellerinin üretim aşamasında, her bir model için en azından bir parçanın Türk sanayicileri tarafından üretilmesi kararını aldıklarını gururla ilan etmiş oldu.

Türk sanayi sektörünün kısa süreli olarak yaşamış olduğu tökezleme, yerini eskisinden çok daha büyük projeler doğrultusunda gelişen ataklara bırakmaya başladı. birçok yerel firmanın, küçük ölçek modelinde ticari hayata merhaba dediği ülkemiz sathında, otomotiv sektörünün başta yer aldığı, uçak sanayisi için de en azından parça üretimi sağlamayı başaran, sayısız üretim şirketi baş göstermeye başladı.

Dünya çapında uçuş sektöründeki en büyük imzaya sahip olan dev marka Boeing’in Türkiye operasyonu Genel Müdürü Ayşem Sargın da yapmış olduğu son açıklama kapsamında, yeni dönem itibarı ile Boeing uçak modellerinin üretim aşamasında, her bir model için en azından bir parçanın Türk sanayicileri tarafından üretilmesi kararını aldıklarını gururla ilan etmiş oldu.

Ekonomi Haber

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.