Boeing ve SparkCognition'dan 3 Trilyon Dolarlık ortaklık!

Boeing ve SparkCognition'dan 3 Trilyon Dolarlık ortaklık!

Blockchain teknolojisi kullanımı konusundaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Volkswagen’den Walmart‘a, Yeni Zelanda‘dan, Suudi Arabistan‘a kadar türlü türlü kurumlar, devletler ve bankalar blockchain teknolojisinin nimetlerinden yararlanmaya başladı

Bu kapsamda, Boeing ve SparkCognition firmaları da Blockchain teknolojisi ve yapay zekanın bir karışımını kullanmak üzere harekete geçti. İki kurumun ortaklığı bugünün erken saatlerinde duyuruldu ve ortaklık, taşımacılık ve seyahat endüstrisi için standart haline getirilmiş bir programlama arayüzü sağlamayı hedefliyor.

Boeing tarafından yapılan açıklamaya göre, program endüstriyel denetleme, paket teslimatı ve diğer ticari uygulamaları destekleyecek. Boeing ve SParkCognition, Blockchain ve yapay zeka kullanımı ile hem insansız hava araçlarını takip edip hava trafiği koridorlarını tahsis edecek, hem de güvenli bir ulaşım ve taşımacılık sağlayacak.

SparkCognition CEO’su Amir Husain projenin öneminin farkında olup, konu hakkında şunları ifade etti:

”Bütün proje bazı analistlere göre 3 trilyon dolar değerinde. Kentsel hava hareket kabiliyeti fırsatı, hayatımız boyunca karşımıza çıkan en büyük yeni piyasanın oluşumuna yol açacak. ”

Boeing HorizonX Ventures şimdiden bilişsel ve veri odaklı analitik platformunun gelişimini desteklemek adına SparkCognition’a yatırım yapmaya başladı bile. Platform güvenilirliği, emniyeti ve veri teknolojisi alanındaki korumayı sağlayacak.

İki kurumun ortaklığı Blockchain’in yanı sıra yapay zekadan da faydalanan en büyük ortaklık olarak tarihteki yerini aldı. Boeing’in belirli aralıklarla çıkardığı bir bültende, Husain ek olarak şunları belirtiyor:

”Dünyanın bir numaralı havacılık liderinin, dünyanın en yenilikçi endüstriyel yapay zeka firması ile ortaklık imzalaması demek; güvenlik, yenilik, büyüme ve güvenilirlik konusunda eşi benzeri görülmemiş deneyimlerin adrese teslim edilmesi anlamına geliyor.”

Boeing gelecek nesil seyahat ve insansız trafik yönetimini (UTM) daha da geliştirebilmek için, Boeing NeXtalt kurumunu, Boeing’in üst düzey itici güç ve otonom uçuş alanı konulu araştırmaları ve geliştirmelerini yapacak yeni organizasyon olarak belirledi.

Bu yeni kurum akıllı şehirler de odaklanırken, gelecekteki ulaşım sektörünün zorluklarını çözmek adına yeni piyasalardaki yeni fırsatları da keşfedecek.

Boeing bünyesinde CTO olarak görev yapan Greg Hyslop konuyu şöyle açıklıyor:

”Teknolojik gelişmelerin ve toplumsal trendlerin cesur çözümler ve farklı bir seyahat yöntemi talep etmek için bir araya geldiği bir noktadayız.”

Hyslop buna ek olarak Boeing NeXt’in ”insanları ve ürünleri kanıtlanmış teknolojiler ile taşıma konusunda yeni sınırlar” oluşturarak Boeing’in mirasını devam ettireceğine inanıyor.

Temel olarak Boeing ve SparkCognition hem ürünlerin hem de insanların küresel ulaşım ve nakliyesini Blockchain ve Yapay Zeka kullanarak yeniden oluşturmayı planlıyor. İki kurum ”Yapay zekanın da içerisinde olduğu yeni geliştirilen alanlardaki teknolojik gelişmeleri” kovalayarak, uçuş ve elektrikle hareket ettirme konusunda güvenliğin ve verimliliğin başarılabileceğine inanıyor.

Boeing NeXt bünyesinde ekip lideri olarak görev alan Steve Nordlund da bu ortak plan hakkında kendi düşüncelerini ifade etti:

”Boeing, sahip olduğu teknolojik yenilikler konusundaki gücü ve  geleneksel olmayan yeni iş modelleri ile yaptığı ortaklıklar sayesinde elde ettiği bütüncül yaklaşım ile, gelecekteki ticari hareketlilik ekosisteminin temellerini atıyor. ”

İki firmanın liderleri farklı endüstrilerden olsa da, ikisi de Boeing’in ”toplumun en önemli çıkarı” dediği alanda ilerlemek için iş birliği yapmaya karar vermiş gibi gözüküyor.

Koinbulteni

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.