Boeing Türkiye'de eğitimi desteklemeye devam ediyor

Boeing Türkiye'de eğitimi desteklemeye devam ediyor

Boeing, Türkiye’de eğitime verdiği desteği Ordu’nun Kumru ilçesindeki Konaklı Boeing İlköğretim Okulu için inşa ettiği yeni okul binasıyla sürdürüyor....

Boeing, Türkiye’de eğitime verdiği desteği Ordu’nun Kumru ilçesindeki Konaklı Boeing İlköğretim Okulu için inşa ettiği yeni okul binasıyla sürdürüyor.

Yeni okul binasının açılış töreni; yerel yönetim yetkilileri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve medya mensuplarının katılımıyla 5 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşti.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitime verilen desteğin Boeing’in kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. “Boeing’in kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımında eğitim projeleri önceliğe sahiptir” diyen Dunn, “2000 yılından bu yana kendini, ilkokuldan üniversiteye, her seviyedeki eğitimi desteklemeye adayan Boeing, Türk toplumunun sorumlu bir üyesi olmaktan gurur duymaktadır. Bugün, öğrencilerine daha iyi bir eğitim ortamı sağlayacak ve onları daha parlak bir geleceğe taşıyacak olan Konaklı Boeing İlköğretim Okulu’nun yeni binasının açılışını memnuniyetle gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Konaklı  İlköğretim Okulu 1965 yılında Kumru’nun Konaklı Köyü’nde beş sınıflı bir okul olarak kurulmuştur. Okul zamanla, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmış ve çocuklarının eğitimlerine devam etmelerini isteyen köy halkı, onları en yakın yerleşim yeri olan Kumru’daki yatılı ilköğretim okullarına göndermek durumunda kalmıştır. Boeing, daha büyük bir okul binasının inşa edilmesi için bir araya gelen Konaklı halkının yanında olmuş ve dokuz sınıfı ile 175 öğrenci ve 11 öğretmene kapılarını açan yeni okul binasının yapımına finansal destek sağlamıştır. Okulun adı, Boeing’in katkılarından dolayı Konaklı Boeing İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.

Boeing, 13 yıl içinde okul inşaatları, bilgisayar laboratuarları ve ekipman bağışları ile 38 şehirde 135.000 öğrenciye ulaşan toplam 107 eğitim projesine destek vermiştir. Boeing, bugüne dek 1.262 bilgisayar ve ilgili ekipmandan oluşan 54 bilgisayar laboratuarı kurmuş, ayrıca Türkiye genelinde üç okul inşa etmiş ve dokuz okul binası yenilemiştir.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.