Boeing güçlü üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı

Boeing güçlü üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı

Boeing, daha yüksek teslimat sayısına bağlı olarak %7 artış gösteren üçüncü çeyrek gelirini 23,8 milyar dolar olarak açıkladı (Tablo 1). (GAAP dışı)...

Boeing, daha yüksek teslimat sayısına bağlı olarak %7 artış gösteren üçüncü çeyrek gelirini 23,8 milyar dolar olarak açıkladı (Tablo 1). (GAAP dışı) hisse başı esas faaliyet kazancı, şirket işletmelerinin güçlü performansı sayesinde %19’luk artışla 2,14 dolara yükseldi. Üçüncü çeyrek esas faaliyet karı (GAAP dışı), geçen yılın aynı dönemine kıyasla %13 artışla 2,4 milyar dolara yükseldi. Hisse başı GAAP kazançları 1,86 dolar, GAAP faaliyet karı ise 2,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2014 hisse başı esas faaliyet kazancı beklentisi, süregelen güçlü faaliyet performansı neticesinde 7,90 – 8,10 dolar aralığından 8,10 – 8,30 dolar aralığına yükseldi. 2014 GAAP hisse başı kazanç beklentisi 6,85-7,05 dolar aralığından 6,90-7,10 dolar aralığına yükseldi. Sosyal güvenlik kesintileri öncesi faaliyet nakit akışı beklentisi 7 milyar doların üzerine çıktı. Ticari Uçaklar faaliyet karı beklentisi yaklaşık %10,5’e yükseldi.

“Üretim ve hizmet alanındaki işlerimizdeki süregelen güçlü faaliyet performansı, hisse başı kazançlarda önemli büyümeye yol açtı ve bizim yeni işler kovalamaya devam etmemize olanak sağladı. Böylelikle bekleyen işlerin değeri rekor seviyeye ulaşarak 490 milyar dolar olarak gerçekleşti. 501 adetlik yeni net sipariş aldık, yüksek kapasiteli 737 MAX 200’ün lansmanını yaptık, Commercial Crew programı için bir NASA kontratı imzaladık ve kar payı ve hisse geri alımlarıyla 1,5 milyar doları hissedarlarımıza kazandırdık” diyen Boeing’in Başkan ve CEO’su Jim McNerney, “Geride bıraktığımız üç sağlam çeyrek ve devam eden performansımıza olan güvenimizle, ekibimiz müşterilerimize ve paydaşlarımıza değer katmaya odaklanmaya devam ettiği, uçak üretimini karlı bir şekilde artırdığı, geliştirme programlarını yürüttüğü ve işletme çapında üretimi ve karşılanabilirliği sağladığı için 2014 hisse başı kazanç beklentimizi artırıyoruz” dedi.

Bu çeyrekte sosyal güvenlik kesintileri öncesi faaliyet nakit akışı, ticari uçak üretim hızlarını, güçlü faaliyet performansını ve gelirler ile harcamaların zamanlamasını yansıtacak şekilde 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca şirket, 8 milyon hissenin geri alımını gerçekleştirdi. 5,8 milyar dolarlık geri alım ise önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde tamamlanması beklenen mevcut geri alım yetkisi çerçevesinde bırakıldı. Şirke bu çeyrekte aynı zamanda 0,5 milyar dolar değerinde kar payı ödemesi yaptı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.