Boeing 787 yine sorun çıkardı

Boeing 787 yine sorun çıkardı

Birkaç gün içinde üç önemli güvenlik sorunu yaşatan Boeing’in 787 Dreamliner modeli son olarak bugün yine tansiyonun artmasına sebep oldu. Japon All...

Birkaç gün içinde üç önemli güvenlik sorunu yaşatan Boeing’in 787 Dreamliner modeli son olarak bugün yine tansiyonun artmasına sebep oldu. Japon All Nippon Havayolu Şirketi’ne(ANA) ait bir 787 modeli kalkışından bir saat sonra acil iniş yapmak zorunda kaldı. Olayın ardından Japon Havayolu şirketi(JAL) ve ANA, filolarındaki tüm 787 modellerini yere indirdi.  ANA’dan yapılan açıklamada filosundaki 17 adet 787 Dreamliner modelinin bakıma alındığı belirtildi. JAL ise filosunda bulunan tüm 787 modellerinin uçuşlarını ertelediğini aktardı.

Bugünkü problem 787 modellerinin bir hafta içinde yaşadığı dördüncü sorun oldu. Kokpitte bulunan araçların arıza uyarısı vermesi ve pilotun değişik bir koku alması üzerine uçak 129 yolcusu ve 8 görevlisiyle beraber Takamatsu havaalanına acil iniş yaptı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan bağımsız olarak hareket eden Japon Ulaştırma Güvenlik Birimi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Geçen hafta JAL’a ait bir 787’nin kabininde yangın çıkmasının ardından ABD’de geniş çapta bir güvenlik incelemesi başlatılmıştı.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.