BLMYO ile Turkcell arasında işbirliği protokolü imzalandı

BLMYO ile Turkcell arasında işbirliği protokolü imzalandı

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile Turkcell arasındaki işbirliği protokolü, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Mütevelli Heyet Başkanı...

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile Turkcell arasındaki işbirliği protokolü, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel, Okul Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Okan Tuna, Turkcell Kurumsal Çözümler Direktörü Pelin Şeker, Kurumsal Mobil Çözümler Satış Müdürü Volkan Kadem, Kurumsal Mobil Çözümler Satış Yöneticisi Ekrem Özcan, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Akademik ve İdari Personeli, Bilgisayar Programcılığı ve Mobil Teknolojiler Öğrencilerinin katılım gösterdiği bir törenle imzalandı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ve Turkcell arasında imzalanan ve işbirliği şekilleri ile tarafların birbirlerine karşı olan sorumluluklarının belirtildiği protokolün imza töreni Yrd. Doç. Dr. Kenan Dinç’in açılış konuşması ile başladı. Lojistik Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Dinç Mobil teknolojilerin lojistikte; hem karar almada, hem de operasyonlarda yaratacağı hızlandırıcı ve değer artırıcı etkisine dikkat çekerek üretilen başarılı mobil çözümlerin, gerek lojistik sektöründe, gerekse insan kaynağı yetiştiren kurumlarda bilinirliğini artırma ihtiyacının bulunduğunu, bu ihtiyacı karşılamada Türkiye’nin lojistik eğitimi konusunda en iddialı yüksekokulu Beykoz Lojistik’in Lojistik, Bilgisayar Programlama ve Mobil Teknolojiler programlarının etkin rol oynayacağını söyledi.

Şeker: Mobil Teknolojiler Öğrencileri Lojistik Sektöründe Fark Yaratacaklar

Turkcell Kurumsal Çözümler Direktörü Pelin Şeker, Beykoz Lojiştik Meslek Yüksekokulunun lojistik sektörüne çok önemli katkılarının olduğunu ve sektörün insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerken teknolojinin hayatın her alanına girdiği gibi lojistik sektöründe de farkı yaratacağını söyledi. Turkcell Kurumsal Çözümler Direktörü Pelin Şeker,  Mobil teknolojiler Programı’nın kurulmuş olmasının önemine de değindi. Kurulan Mobil Teknolojiler Programı  öğrencilerinin lojistik sektöründe fark yaratacak ve lojistik sektörünü dünyada farklı bir yere taşıyacak teknolojileri geliştirmek üzere bilgi edineceklerini söyleyen Şeker, projelere destek vermek için işbirliği kurmak istediklerini ve yapılacak çalışmaların meyvelerini vereceğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Ahmet Yüksel: İşbirliği, öğrencilerimizin görev aldıkları firmaların gelişiminde önemli rol almalarına fırsat yaratacak

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel konuşmasında adım atılan işbirliği ile Lojistik Sektörünü ve ihtiyaçlarını bilen bir kurum olan Beykoz Lojistik Meskel Yüksekokulu’nun, geliştirilecek mobil teknoloji çözümlerle sektörle ilgili görüş ve öneriler de bulunacağını ve gerektiğinde akademik destek vereceğini,  Turkcell’in de; bu çözümlerle ilgili Beykoz Lojistik öğrencilerinin bilgilendirilmesini ve donatılmasını sağlayacağını, sektörde görev aldıkları firmaların gelişiminde önemli rol almalarına fırsat yaratacağını söylerken imzalanan protokolle Turkcell’in öğrencilerin uzmanlığına yönelik katkıları, onların sektördeki fark edilirliğini daha da artıracaktır diyerek, işbirliğinin başarılı olması temennisinde bulundu.

Ruhi Engin Özmen: İki güzide kuruluşun birbiri ile yaptığı bu anlaşma önemli...

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Turkcell ile yapılan protokolün önemli olduğunu, akademik camianın birinci görevinin yeni ürünler  tasarlamak, yeni ürünler üretmekken, üniversitelerin ve meslek yüksekokullarının görevinin de o üretilen ürünleri tamir edecek, işleyecek, yönlendirecek, elemanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu bağlamda görevlerinin Turkcell’in teknolojik yatırımlarından kaynaklı araçların tamiri, servisi, bakımı , geliştirilmesi, sektör içerisinde kullanılması için verilecek eğitimler olduğunu söylerken "Sizin teknolojinizi, sizin programlarınızı bizim öğrencilerimizin öğrenmesi sizin sektörde satacak cihazlarda, projelerde ve programlarda bizimle beraber hareket etmiş olmanızdan büyük menfaat sağlayacaksınız. Bizde bu menfaat karşısında  çocuklarımız, doğru yerde  doğru zamanda işler bulacaktır. Protokulün hayırlı olması diliyorum" dedi.

Konuşmasının devamında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulunun bir vizyon değişikliğine gittiği söyleyen Özmen, ”Yaparak Öğreniyorum” projesini hayata geçirdiklerini, ciddi yatırımlar yaparak laboratuvarlaşmaya başladıklarını dile getirdi. Özmen “artık hem deneyerek, hem görerek çocuklarımıza öğreteceğiz” dedikten sonra teşekkürlerini sunarak sözlerine son verdi.

Konuşmalar sonrası işbirliği protokolünün imza törenine geçildi. Protokolün imzalanması için Turkcell Kurumsal Çözümler Direktörü Pelin Şeker ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel masaya gelerek protokolü imzaladılar.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.