Blackbox % 30 tasarruf sağlıyor

Blackbox % 30 tasarruf sağlıyor

Yönetsel Bilişim 1994’ten bu yana verdiği Ar-Ge hizmetlerini, 2002’de lojistiğe odaklanarak sunan bir firma. Firma aktif olarak lojistik sektörüne odaklı,...

Yönetsel Bilişim 1994’ten bu yana verdiği Ar-Ge hizmetlerini, 2002’de lojistiğe odaklanarak sunan bir firma. Firma aktif olarak lojistik sektörüne odaklı, başka hiçbir projeye girmeden, sadece lojistik sektörü için çok özel bir sistem geliştirerek, geçtiğimiz hafta Cebit fuarında görücüye çıkardı. Blackbox adı verilen ürün hakkında bilgi veren Yönetsel Bilişim Genel Müdürü Dilek Tezcan, “Blackbox  bir kaynak yönetim ve tasarruf sistemi.  Bu sistem araç filosuna sahip olan firmaların araç ve sürücülerini, yüksek performans ve profesyonellikle kontrol edip yönetmesini ve raporlamasını sağlayan, üstün özelliklere sahip, yüksek kalitede, firmamıza patentli bir sistemdir. Sistem eşsiz bir ürün. Geliştirme döneminde piyasaya çıkmasını istediğimiz bir ürün değildi. Piyasanın ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirelim demedik. Çünkü sektörün ihtiyaçlarını çok iyi bilen, büyük bir firmayla bu işe girdik. Unsped Türkiye ile bu işe girdik. Unsped Türkiye üst yönetimi araç takip sisteminden daha gelişmiş bir sistem istedi. Biz de bir Ar-Ge şirketi olarak lojistik sektörüne hizmet vermeye başladık” diye konuştu.

“Bizim ürünümüz çok farklı. Neden? Piyasada bütün sistemleriyle ve özellikleriyle dahili çalışan bir ürün yok” diyerek iddiasını dile getiren Tezcan, “Sistem tam kullanıldığında yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor. Bir lojistik şirketinde yüzde 30 tasarruf çok büyük bir avantaj. Biz benzinden tasarruf sağlıyoruz. Bu cihazla aracın elektronik beynine bağlanarak hızı, deviri kontrol edebiliyor kullanıcı” dedi.

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: “BlackBox ile araç parmak iziyle çalıştırılıyor. Şirkete sürücüyü denetleme gücü veriyor. Sistem sürücü bir hata yaptığında hata puanı oluşturuyor. Bu hata puanı insan kaynaklarına iletiliyor. Araç gerektiği gibi kullanılmadığında maliyet artar. Bu cihaz firmanın maliyeti kontrol etmesini sağladığı için beklentimiz çok büyük. Kurumsal şirketlerle, ben tasarruf için gerekli yatırımı yapmaya hazırım diyen lojistik ve taşımacılık şirketlerinin yüzde 90’ında olacak diyoruz. Bu cihazı piyasaya CEBITT Fuarı’yla birlikte piyasaya sunacağız. Bizim yıllık 20 bin adet satış hedefimiz var. Ürün dünyada eşsiz. Biz lojistik sektörünü çok iyi tanıyoruz.  Bu cihazın 8 farklı açıdan kamera kayıt özelliği ve kendi hafızası bulunuyor. Kaçakçılığa karşı bir çözüm getiriyor. Çok yönlü bir ürün ve bu özelliklere sahip bir ürün için çok uygun fiyata satışa sunuyoruz. 1250 Euro dolayında bir fiyata sahip olacak.”

Bu sistemin dünya teknolojisini Türkiye’ye getireceğini söyleyen Tezcan, “Lojistik sektörünün Avrupa ülkelerine verdiği hizmette rekabet gücü önemli oranda artacaktır. Birçok pahalı çözümü artık gereksiz kılan Blackbox Kaynak Yönetim ve Tasarruf Sistemi çok yüksek aylık maliyetleri olan uydu sistemlerine olan ihtiyacı da minimalize etmektedir. Üstelik GPRS maliyeti mantığıyla; “kontrol edemezsek maliyet sayarız”  söylemi tarihe karışacak. 6 farklı simkart seçeneğiyle hangi ülkeye gidilirse o ülkenin uydu bağlantısıyla araçlar, uygun maliyet karşılığında takip edilemez olmaktan çıkacak” iddiasında.

Tezcan hedef kitlesi olarak gördükleri belirli ülkeler olduğunu dile getirerek, “Bu ülkelerde bazı yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Biz öncelikle Türkiye’yi düşünüyoruz. 2010 yılının ortalarına doğru açılmaya başlayacağız. Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri Türkiye’den sonra belirlediğimiz hedefler” diye konuştu.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.