Bir ürün için de dışarıya bağımlılığı kaldırıyor

Bir ürün için de dışarıya bağımlılığı kaldırıyor

Treyler ekipman ve parçaları üretiminde Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Nevpa, Bursa’da treyler ve üstyapı ürünleri için plastik aksesuar...

Treyler ekipman ve parçaları üretiminde Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Nevpa, Bursa’da treyler ve üstyapı ürünleri için plastik aksesuar yatırımı yaptı. Nevpa’nın Bursa’daki fabrikasında yapılan yatırımla beraber plastik takım sandıkları, su depoları, yangın söndürme dolapları üretilecek.

Tesisle ilgili bilgi veren Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç, deneme üretimin gerçekleştiğini ve eylül ayında seri üretime başlayacaklarını ifade etti. Plastik aksesuarların rotasyon tekniği ile üretileceğini bu model sayesinde enjeksiyon üretime göre daha sağlam ürünlere sahip olacaklarını belirten Ortaç, “Türkiye’de üretilmeyen treyler ve üst yapı parçalarını yurtdışından tedarik edilirken, pazarın ihtiyaçlarını tespit edip doğru ürünleri yerli üretime dönüştürerek, üst düzey kalitede pazara sunma başarısını gösteriyoruz. Nevpa’nın bir üründe daha dışarıya bağımlılığı kaldırmasından dolayı gururluyuz.” Nevpa’nın plastik aksesuarda yaptığı ithalatla pazarda yüzde 35 payı olduğunu söyleyen Ortaç, yerli üretimle beraber yüzde 50 pazar payı elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu ürünlerle ilgili olarak ihracat hedefleri olduğunu aktaran Ortaç, ürünlerin Rusya ve Ortadoğu pazarına da sunacaklarını söyledi.

Yılın ilk yarısını da değerlendiren Mehmet Ortaç, hedeflerin tuttuğunu ve geçen yıla göre yüzde 35 büyüme yakaladıklarını söyledi. Bu yıl 65’cisi düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda Nevpa’nın da yer alacağını belirten Ortaç, “IAA, Fuarına katılma amacımız Avrupa yönelik pazarımızı arttırmak için katılıyoruz. Almanya’daki daha aktif olduğumuzu göstermek için gidiyoruz. MELIS Sistemi’ni tanıtacağız.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.