Bingöl Havaalanı bugün törenle açılıyor

Bingöl Havaalanı bugün törenle açılıyor

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Bingöl Havaalanı Projesi, 2009...

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Bingöl Havaalanı Projesi, 2009 yılında revize edilerek ihaleye çıkarıldı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle 2010 yılında yeniden temeli atılan havaalanı 3 yılda tamamlanarak uçuşa hazır hale getirildi.

Kent merkezine 8 kilometre mesafedeki Çeltiksuyu köyünde 4 bin metrekare kullanım alanına sahip olarak inşa edilen ve 2 bin 300 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pisti bulunan havaalanı, yıllık 500 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Havaalanı, yarın Başbakan Erdoğan'ın katılacağı açılış töreniyle hizmete girecek. Bingöl Havaalanı'nda açılış için hazırlıklar sürerken kent merkezindeki bilboardlar, Başbakan Erdoğan'ın afişleriyle donatıldı.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 122 milyon lira harcama yapılarak tamamlanan Bingöl Havaalanı'nın açılışının yarın yapılacağını anımsatarak bütün vatandaşları açılışa davet etti.

Vali Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bu büyük yatırım sayesinde ilimiz, bütün dünyaya bağlanmış olacak. Vatandaşlarımız da kendi illerinden ve evlerinden 10 dakika mesafeden havayolu konforu ile ülkemizin her yerine ve bütün dünyaya rahat bir şekilde seyahat etme mutluluğunu yaşayacaklardır. Sayın başbakanımızın teşrifleri ile yaşayacağımız bu büyük açılış törenine tüm Bingöllü hemşehrilerimizi davet ediyor, havaalanının ilimize hayırlı olmasını diliyorum."

Türk Hava Yolları tarafından yurtiçi tarifeli seferlerin konulduğu ve ilk uçuşun 13 Temmuz'da Bingöl-İstanbul arasında gerçekleştirileceği havaalanının tamamlanması Bingöl'de sevinçle karşılandı. Havaalanının bir kent için en büyük yatırım olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Yıllardır özlemini çektiğimizi havaalanının nihayet açılıyor olması son derece önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdiler.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.