Binek otolar da NZN ile tanışacak

Binek otolar da NZN ile tanışacak

NZN logosuyla ticari araçlara yönelik iç-dış dikiz ayna ve kollarını üreten Oto Numune AŞ şimdi de binek otomobillere yönelik ayna üretimine başlıyor....

NZN logosuyla ticari araçlara yönelik iç-dış dikiz ayna ve kollarını üreten Oto Numune AŞ şimdi de binek otomobillere yönelik ayna üretimine başlıyor.

1969 yılında kolektif bir şirket olarak kurulan ve 1995 yılında anonim şirket haline dönüşen Oto Numune AŞ, OEM’lere yönelik iç-dış dikiz ayna ve kollarını üretiyor.  Bünyesinde Ar-Ge ve kalıp tasarım birimlerinin yanında plastik-metal enjeksiyon, boru-saç şekillendirme, cam kesim-düz ve konveks cam üretimini, alüminyum ve krom ayna vakum kaplama, elektrostatik toz boya tesislerini barındıran firma ürünlerini NZN logosu ile üreterek yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunuyor.

Kuruluş hakkında bilgiler veren Oto Numune AŞ Genel Müdürü Şerafettin Üçer, müşteri istek ve taleplerine değer veren bir yaklaşımla üretim yaptıklarını söyledi. Günümüzde müşteri taleplerini doğru bir şekilde analiz edemeyen ve ihtiyaca yönelik üretim metotları geliştiremeyen firmaların piyasada başarı şanslarının olmadığını belirten Üçer “En son teknoloji ile üretilen ürünlerimizin tüm prosesleri kendi bünyemizde olduğu için her aşamasında kontrol ediliyor ve müşteri isteklerine hızlı bir şekilde cevap veriliyor. Özellikle vakum krom ve alüminyum kaplama tesisimizde üretilen aynalara ömür boyu kararmama garantisi veriyoruz” dedi.

‘Güçlü Ar-Ge birimimiz en önemli farklılığımız’

Oto Numune AŞ’nin kurulduğu günden beri genellikle ağır ve hafif ticari araçlar için iç ve dış dikiz aynası ürettiğini belirten Üçer, Türkiye ve dış pazardan zaman zaman gelen teklifler neticesinde Hindistan’da bir firma ile görüştüklerini kaydederek önümüzdeki dönemde binek otomobiller için de ayna üretimine başlayacaklarını söyledi. Firma olarak güçlü bir Ar-Ge birimine sahip olduklarını vurgulayan Üçer, “Ar-Ge kalıp, tasarım ve üretim birimimizde 5 profesyonel tasarımcı ile beraber 18 kişi istihdam ediliyor. 4 eksenli 3 CNC, 5 eksenli telerezyon, 4 eksenli CNC dalma erezyon makineleri gibi üst teknoloji ile kalıp üretimi firmamız bünyesinde başarı ile yapılıyor. Ar-Ge birimimiz sadece Oto Numune A.Ş.’ye değil Canel Alüminyum, Özünver Kauçuk, Elatek, Ermetal, Plastkal, Cadem gibi bir çok seçkin firmaya da hizmet veriyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.

Ayna deyip geçmeyin!

İç ve dış dikiz aynalarının araçlarda önemli bir emniyet parçası olduğuna dikkat çeken Üçer, ayna seçiminin önemi hakkında şunları kaydetti: “Regülasyon ve yönetmeliklere uygun olmayan aynalar ölümlü trafik kazalarına sebebiyet veriyor. Örneğin geçtiğimiz günlere bir tır şoförü ön tampon aynasının gerekli görüşü sağlamamasından dolayı önünden geçen bayanı görmeyerek ölüme sebebiyet verdi. Bu görsel medyada da yayınlanarak hepimiz çok üzdü. Firmamızın ürettiği ürünler CE R46 regülasyonlarına uygun, 2003/97 direktiflerinde üretildiği için araç sahipleri tarafından güvenle tercih ediliyor.”

‘Yerli malı kullanma bilincine ulaşmalıyız’

Yerli malı ürün kullanılmasının sadece hükümetin bir sorunu olmadığının vurgulayan Üçer, “Özellikle hükümetimize yerli ürün kullanılması konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak bu yeterli değil, Türkiye’de yerli araç üretimi yaptığını gururla söyleyen birçok firmalarda bile hala ithal ayna kullanıldığı görmekteyiz. Bu hem bizim hem de ülkemiz açısında çok büyük bir kayıp. Bu konuda gerekli özendirme ve teşviklerin bir an evvel hayata geçirilmesini umuyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Hacı Yusuf ÖZER / LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.