BIMCO’da Şadan Kaptanoğlu dönemi başladı

BIMCO’da Şadan Kaptanoğlu dönemi başladı

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, BIMCO’daki başkanlık görevine resmen başladı. Böylece, BIMCO’da ilk kez bir kadın ve ilk Türk başkan görev yapacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleşen Genel Kurul’da BIMCO’nun (Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi) Başkanlığı görevini devraldı.

114 yıldır dünya armatörlerine öncülük eden BIMCO’da ilk kez bir kadın ve ilk Türk başkan görev yapacak.

Şadan Kaptanoğlu, 2011’de BIMCO Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2013’te de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. Başkanlarını 2 yıl önceden seçen BIMCO Konseyi, Kaptanoğlu’nu 2017’deki Genel Kurul’da “Gelecek Dönem Başkanı” olarak seçmişti.

Uluslararası denizciliğin en büyük ve en etkili şirketlerinin 3’te 2’sini temsil eden BIMCO, 114 yıldır dünya armatörlerine öncülük ediyor.

BIMCO’daki görevi Yunanlı armatör Anastasios Papagiannopoulos’tan devralarak başkanlık koltuğuna oturan Şadan Kaptanoğlu, “Dünya denizciliğinin en üst kuruluşunun Başkanlık görevini devraldığım için kendimi çok şanslı görüyorum. Bayrağı Türk ve dünya denizcilerine hizmet için onurla taşıyacağım. Yapacak çok işimiz, dünya denizlerinde Türk gemileriyle taşıyacak çok yükümüz var. Türk ticaret filomuzla, genç gemilerimizle, donanımlı limanlarımızla, milli harikalar yaratan tersanelerimizle, balıkçısı, tedarikçisi, kaynakçısı, hukukçusu, üniversitelerimizin değerli hocalarıyla sektörümüze katkı veren herkesi gururla temsil edeceğim” dedi.

Geçmiş’te Eşref Cerrahoğlu, BIMCO’da Başkan Yardımcılığı; Metin Kalkavan da BIMCO’da yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştu.

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum