Bilecik-Alifuatpaşa/Arifiye arasını otobüsle aşacaklar

Bilecik-Alifuatpaşa/Arifiye arasını otobüsle aşacaklar

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), Bilecik-Arifiye Demiryolu Doğançay-Alifuatpaşa istasyonları 151-170 ile 151-420'inci kilometre arasının saat 18.45´ten itibaren tren trafiğine kapandığını açıkladı.

TCDD´den yapılan açıklamada, gerçekleşen aşırı yağış nedeniyle Bilecik-Arifiye Demiryolu Doğançay-Alifuatpaşa istasyonları arasındaki 151-170 ile 151-420´inci kilometreler arasında demiryolu platformunun boşaldığının fark edilmesi üzerine söz konusu kilometrelerin bugün saat 18.45’ten itibaren tren trafiğine kapandığı aktarıldı.

YOLCULAR KARAYOLUYLA TAŞINIYOR

Kapanan hattın açılması için çalışmaların devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, “Eskişehir ve İstanbul yönünden gelen yüksek hızlı trenlerdeki yolcuların seyahatleri, Bilecik-Alifuatpaşa/Arifiye arasında karayoluyla sağlanmaktadır” denildi.

SAKARYA DA KAPANDI

Sakarya’nın Gevye ilçesinde, D-650 yolu Bağlarbaşı mevkinde yağışın ardından dağdan inen çamurla karışık yağmur suları karayolunu kapladı. Sel suları nedeniyle Sakarya- Geyve yönü sel suyuyla kaplandı. Çok sayıda araç mahsur kalırken araç konvoyu Karaçam’a kadar uzandı. Aynı zamanda çamurlu sel suları nedeniyle Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı da zarar gördü.

Geyve’deki Bağlarbaşı ve Dereköy mahallelerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle dağdan inen çamurlu yağmur suları, D-650 yolu çift taraflı ulaşıma kapandı. Yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken bir çok araç da selde mahsur kaldı. Kara yolları ve çevre belediyelerin iş makineleri ve itfaiye ekipleri mahsur kalan araçları kurtarmak için yoğun bir çalışma başlattı.

Aynı zamanda çamurlu sel suları nedeniyle Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı da zarar gördü. Ankara’dan gelen Yüksek Hızlı Tren hattında oluşan heyelan nedeniyle tren Bilecik’te bekletildi. Trenden indirilen yolcular otobüslerle Arifiye garına götürüldü. Daha sonra da burada bekleyen trene bindirilip İstanbul’a gönderildi. Tren yolu hattında onarım çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.