Beykoz Lojistik öğrencileri sektörle buluştu

Beykoz Lojistik öğrencileri sektörle buluştu

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Endüstriye Dayalı Öğrenme Koordinatörlüğü ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri sona erdi....

Beykoz Lojistik öğrencileri sektörle buluştuBeykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Endüstriye Dayalı Öğrenme Koordinatörlüğü ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri sona erdi.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri’ne katılım gösteren sektörün öncü firmaları ve bu firmaların üst düzey yöneticileri öğrenciler ile bilgi paylaşımında bulunurken öğrenci ve mezunların staj ve iş başvurularını kabul edildi.

Kariyerine yöne vermek ve sektöre dair sorularına cevap almak isteyen öğrenci ve mezunların da katıldığı Kariyer Günleri’ne CEVA Logistics, UPS, HG Trans, Mondelez International, Günaydın Group, Çoban Tur, Mars Logistics, Havi Lojistik, Etis Lojistik gibi önemli şirketlerinin yetkilileri sektörün geleceği ve kariyer imkanları hakkında bilgiler verdi.

Panel, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Program Başkanı Doç. Dr. Emine Koban’ın moderatörlüğünde açılış konuşmasıyla başladı.

Panelde açılış konuşmasını yapan HG Trans Genel Müdürü Hakan Güçlü, uygulamalı eğitimin öneminden bahsederken sektördeki tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Ticaret Odalarının uygulamalı eğitim konusunda yüksek öğretim kurumlarına destek vermesi gerektiğine de değinen Güçlü, HG Trans’ın kurulumu ve gelişimi hakkında da bilgiler paylaştı.

Ceva Logistics İnsan Kaynakları Uzmanı Merve Siptaki ise öğrencilere, işe alım süreçlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğinden, cv hazırlama ve mülakat tekniklerinden bahsetti.

Günaydın Group CEO’su Ahmet Vicin “Lojistikteki hedefler nelerdir?” sorusuna “Optimizasyon lojistiğin temelini oluşturmaktadır ve doğru bir optimizasyon hedefe ulaşmanızı sağlar. Optimizasyon için önemli bir diğer konu da ‘Yöneylem Araştırması’dır. Farklılaşmayı sağlarsanız rekabette bir adım önde olursunuz. Birinci anahtar ‘Hız, rekabet ve maliyet’ üçgenidir. Bu üçgen içine müşteri memnuniyetini koyduğunuz zaman bir numara olursunuz. İkinci anahtar ise kendiniz için strateji oluşturmak zorundasınız. Bu strateji planınız hedeflerinizden oluşur, hedeflerinize sıkı sarılın” cevabıyla öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Mondelez International İnsan Kaynakları Uzmanı Ezgi Al firmalarının kurulumundan, gelişimine ve bu günene dayanan tanıtım sunumlarını yaparken firmanın işe alım süreçlerinden bahsetti.

“Türkiye çok dinamik bir pazar”    

Panelin ikinci günü Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Baki Aksu’nun moderatörlüğünde açılış konuşmasıyla başladı.

İkinci günde ilk konuşmayı yapan UPS Türkiye Operasyon Müdür Yardımcısı Kazım Yıldız kargo sektöründeki gelişmeleri anlattığı konuşmasında Türkiye’nin çok dinamik bir pazar ve jeopolitik önemi çok yüksek bir ülke olduğunu belirtti.

Çoban Tur-Boltaş Filo ve Lojistik Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu “Günümüzde navlun fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tren ağlarına yönelindi. Ama bu kara nakliyesinin bittiği anlamına gelmez. Biz de bünyemizde diğer taşıma modlarını oluşturduk” şeklinde konuştu.

Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar lojistik sektörünün gelişiminden ve  Türkiye’nin hedeflerinden bahsetti.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri’ne katılan konuklara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.