Beykoz Lojistik MYO'dan AB uzaktan eğitim projesi

Beykoz Lojistik MYO'dan AB uzaktan eğitim projesi

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Türkiye lojistik sektörünün eğitim ihtiyaçlarına yönelik beklentileri gerçekleştirmek amacıyla “E-Mesleğim Var”...

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Türkiye lojistik sektörünün eğitim ihtiyaçlarına yönelik beklentileri gerçekleştirmek amacıyla “E-Mesleğim Var” başlıklı Avrupa Birliği Projesine başladı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, yürütücülüğünü Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın yaptığı diğer ortak Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile birlikte “E-Mesleğim Var” adlı Avrupa Birliği (AB) projesini uzaktan eğitim yoluyla lojistik alanında eğitime destek olmak amacıyla geliştirmiş ve “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı” çerçevesinde uygulamaya başlamıştır.

Projenin temel amacı; taşımacılık ve lojistik alanında sunulan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin özel sektörle işbirliği içerisinde e-öğrenme yoluyla artırılmasıdır. Bu kapsamda hazırlanan projenin hedef grupları; TR42 ve TR10 bölgelerindeki meslek liselerinde görev alan öğretmenler ile meslek yüksekokulları öğretim elemanlarıdır. TR42 ve TR10 bölgesindeki iller; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova ve İstanbul’dur.  Proje ile, bahsi geçen 5 ilimizdeki 200’e yakın  “Ulaştırma Hizmetleri Alanı” içerisinde yer alan liselerin lojistik öğretmenleri ile aynı illerde Lojistik Programı olan Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının mesleki gelişmelerini destekleyecek materyaller geliştirmektir.

Proje kapsamında, liselerin lojistik dalı müfredatından 10 adet temel alan dersinin uzaktan eğitim materyalleri Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından hazırlanacak ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Platformu aracılığı ile bu alanda hizmet veren öğretmen ve öğretim elemanlarının yararlanmasına açılacaktır. Projede, 13 Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı ve 2 teknik personeli görev alacaktır.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Proje Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Baki Aksu, projenin lojistik alanında önemli bir açığı dolduracağını ifade ettikten sonra şunları ekledi;  “E-Mesleğim Var” projesi sertifikalı bir eğitim olarak tasarlanmıştır. Bu kapsamda, Türkiye’nin eğitim ihtiyaçlarına yönelik olarak tüm ihtiyaçlar tanımlanmıştır. Sayıca artan eğitim kurumlarının çok sayıda öğretmen ve öğretim elemanına ihtiyacı bulunmaktadır. Şu an bu alanda yetişmiş öğretmen ve öğretim elemanı sayısı oldukça yetersizdir. Bu ihtiyaçtan hareketle, Program Otoritesi Bakanlık, ilgili çalışmayı desteklenebilir bulmuş ve 232 bin Euro’luk projeye onay vermiştir. 12 ay süreli Proje 1 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. Bu projenin, geleceğin sektörü olan lojistik alanında önemli bir altyapı oluşturacağını düşünmekteyiz”

“E-Mesleğim Var” projesinin eğitim materyalleri projenin bitim tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek ve paylaşıma açılacaktır.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.