Beşiktaş Denizcilik, filosuna 5 tanker ekledi

Beşiktaş Denizcilik, filosuna 5 tanker ekledi

Beşiktaş Denizcilik Filo Müdürü Adil Kamil Özkan, filolarına ekledikleri 5 tanker ile 30 adet gemiye ulaştıklarını söyledi.

Beşiktaş Denizcilik Filo Müdürü Adil Kamil Özkan, Rusya-Ukrayna savaşına nedeniyle artan taşımacılık ihtiyaçlarını karşılamak için yoğunlukta Avrupa’da sefer yapan gemilerin bir kısmını Karadeniz’e kaydırdıklarını ifade etti.

Türkiye’nin önde gelen denizcilik şirketlerinden Beşiktaş Denizcilik, Karadeniz’de artan taşımacılık talebini karşılamak için bir yandan yoğunlukta Avrupa’da sefer yapan gemilerin bir kısmını Karadeniz’e kaydırırken, diğer yandan filosuna 5 tanker ekledi. Beşiktaş Denizcilik Filo Müdürü Adil Kamil Özkan, böylece filoda Beşiktaş Denizciliğe ait 30 adet gemiye ulaştıklarını söyledi.

Pandemi döneminin oluşturduğu gemi işletme sürecindeki zorlukların 2022'de büyük oranda hafiflemesiyle piyasanın hareketlendiğini belirten Adil Kamil Özkan, “Piyasadaki olumlu hareket bizim için de gelecek projeksiyonumuzu gözden geçirme ve yatırımlarımızı şekillendirme konusunda itici bir güç oldu. Denizcilik piyasasında tüm paydaşlar arasında hakim olan bu olumlu atmosfer, yeni yatırımlar için iştahı artırıyor. Piyasaların olumlu seyrinin devamı halinde yeni gemi yatırımları gündemde olacak. Dünya ticaretini etkileyen durumları dikkate alarak hem de denizcilik sektöründeki ihtiyaç ve dengeleri gözeterek yatırım ve projelerimizi şekillendiriyoruz. İmkanlarımız nispetinde filomuz gemi tiplerine benzer yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ukrayna - Rusya savaşı ve buna bağlı oluşan taşımacılık ihtiyaçları sebebiyle yoğunlukta Avrupa’da sefer yapan gemilerin bir kısmını Karadeniz’e kaydırdıklarını ifade eden Özkan, “Filomuza yeni gemiler eklediğimiz ve her birini hızlı bir şekilde Beşiktaş Denizcilik standartlarında operasyona başlattığımız yoğun bir yıl geçiriyoruz. Oldukça güçlü bir ekibimiz var ve satın aldığımız gemilerin tersane süreçlerini kendi mühendislerimizle Beşiktaş Tersanesi’nde yönetebilmek bize büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu. Özkan, özellikle Karadeniz’deki hareketlilik ve beraberinde gemi sayısındaki artış sayesinde yoğun bir yıl geçirdiklerini ifade etti. Özkan, “Pandemi döneminde asıl öncelik yeni yatırım yapmak yerine mevcut durumu korumaktı ancak özellikle son 1 senedir, denizcilik sektörü en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor. Herhangi bir öngörüde bulunmak güç olsa da, bu sürecin en azından 2023 yılının belli döneminde de devamı öngörülüyor” dedi.

Türk denizcilerin işleri arttı

Ukrayna-Rusya savaşına bağlı olarak, bölgedeki taşımacılık faaliyetleri Türkiye’deki denizcilik firmaları için ciddi bir yatırım fırsatı doğurduğuna işaret eden Özkan, “Denizcilik sektörünün büyümesi ve yeni gemi alımları elbette ki heyecan verici ancak sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için yönetim faaliyetleri ve nitelikli iş gücünün hem gemi hem de ofis tarafından yetiştirilmesi ve istihdamı gibi konuların üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Ekonomim.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.