Belediye otobüsünde bedava internet devri

Belediye otobüsünde bedava internet devri

İngiltere’deki belediye otobüslerinde deneme aşamasında olan internet uygulaması, İstanbul’da başladı. ‘Akıllı otobüsler’i ilk deneyen İstanbul...

İngiltere’deki belediye otobüslerinde deneme aşamasında olan internet uygulaması, İstanbul’da başladı. ‘Akıllı otobüsler’i ilk deneyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İnternet, tüm otobüslerde olacak. Ayrıca cep telefonunu şarj edebilen aparatlar getirdik” dedi.

Dünyada şu anda Londra’daki otobüslerde deneme aşamasında internet uygulaması bugünden itibaren ‘Akıllı otobüsler’ olarak bilinen ve son teknolojik donanıma sahip yeni nesil İETT otobüslerinde devreye girdi.

İlk kullanıcı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. İlk etapta 10 otobüste uygulanacak olan internet, daha sonra 100 otobüste, ileri aşamada tüm İETT otobüslerinde İstanbulluların hizmetinde olacak. Beylikdüzü’nde düzenlenen törenle İstanbul sokaklarına çıkan sıfır kilometre 100 adet İETT otobüsü hizmete sokan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Cumartesi günü Kartal’da düzenlenecek olan törende de başka bir sürprizi olacağını söyledi. Topbaş’ın hafta sonu hizmete alacağı yeni İETT otobüslerinde vatandaşlar bisikletleriyle yolculuk yapabilecekleri öğrenildi.

930 MİLYONA MAL OLDU

Topbaş, yeni hizmete giren otobüslerde internete bağlanıp, sosyal medya paylaşımına imkan veren sistemi devreye soktuklarını, ayrıca her türlü cep telefonunu şarj edebilen aparatlar getirdikleri, şu anda tekli olan şarj cihazını 5’li olarak monte edeceklerini, böylelikle İstanbullulara zaman kazandıracaklarını söyledi. 1705 otobüsün İETT’ye 930 milyon liraya mal olduğını söyleyen Topbaş, “Şehirler teknolojiyle modernleşecek. İBB olarak bütçenin yüzde 55’ini ulaşıma ayırdık. Geçmişte maaş ödeyemeyen bir yerel yönetimden bugün 60 milyar lira yatırım yapmış bir belediye boyutuna geldik.

400 KİLOMETRE METRO

2019 yılında 400 kilometre metro ağı hedeflediklerini açıklayan Topbaş, “Nasıl yapıldığını görürsünüz” diyerek, vatandaşlara bulundukları bölgenin değerinin farkında olmalarını ve ileride mağdur olmamaları için evlerini elden çıkarmalarını isteyip, fırsatçılara karşı uyardı. Metro ağlarını İstanbul’da bir milat olarak değerlendiren Topbaş, 2004 yılında 402 bin olan yolcu kapasitesinin, bugün 2 milyonu aştığını, 2016’da 7 milyona, 2019’da ise 11 milyona ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

1 kilometresi 100 milyon TL

METRO çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kadir Topbaş, yer altında 30-40 metre derinlikte açılan tünellerin 1 kilometresinin 100 milyon liraya mal olduğunu belirterek, “Ama paramız var. Limitimizin daha yüzde 38’indeyiz” diye konuştu.

Maraton için köprü önlemi

İSTANBUL Maratonu esnasında köprü güvenliğiyle ilgili bilgi veren Topbaş,

“Dünyanın diğer kentlerindeki maratonu göz önüne alarak bu düzenlemeyi yaptık. Ekibimiz New York maratonuna katıldı ve izledi. Biz de bazı değişiklikler yaptık. 30 bin civarında maratoncu bekliyoruz. Halk koşusu da 100 binin üzerine çıkacak. Köprü güvenliği açısından halk koşusunu da parçalı şekilde zaman aralıklarına böldük. 15 dakika aralıkla 2-3 grup halinde geçiş olacak. Trafikte de düzenlemeler yaptık. Geçişler 2. köprüden sağlanacak. TRT canlı olarak yayınlayacak. Maratonun reklam değeri ölçülemeyecek kadar yüksek” diye konuştu.

‘Girişimcilik Otobüsü’  yollara düşüyor

İETT ve Avea, gençlere erken yaşta girişimcilik ruhunu aşılamak ve onların bu konuda farkındalık geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla “İETT Girişimcilik Otobüsü Projesi”ni hayata geçirdi. Geleceğin girişimcilerini teşvik etmek için tabletlerle donatılan İETT otobüsü, girişimcilik hakkında bilgi vermek üzere lise düzeyinde belirlenen 39 ilçenin öğrencilerini ağırlayacak. İETT Girişimcilik Otobüsü ile ilgili olarak bilgi veren İETT Genel Müdürü Hayri Balaçlı nüfusun hızla yaşlandığı dünyada Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusa dikkat çekti. Baraçlı, Avea’nın desteğiyle, teknolojinin üst seviyede kullanıldığı bir mobil sınıf haline getirilen İETT Girişimcilik Otobüsü’nün, İstanbul’un 39 ilçesinde liseleri i ziyaret edecek ve genç girişimci adaylarına girişimcilik hakkında eğitimler vereceğini söyledi.

GENÇLERE ULAŞACAĞIZ

Avea CEO’su Erkan Akdemir ise, Avea’nın neden Girişimcilik Otobüsü’nün en büyük destekçisi olduğunu şu sözlerle özetledi: “Avea olarak işimiz mobil teknoloji ve iletişim. Bulunduğumuz sektör sürekli yeni fikirler geliştirmeyi gerektiriyor. Bu da inovasyon ve girişimciliğin genlerinizde olması anlamına geliyor. Uzun zamandır inovasyon ve girişimciliği destekleyen Ar-Ge Merkezimiz, Avea Labs ve Kuluçka Merkezimiz’le biz de bu kültürü içimizde yaşatıyoruz. Bu noktada da Türkiye’nin daha fazla girişimciye sahip olmasını sağlayacak işbirlikleri geliştirmeyi önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu noktada gençlere doğrudan ulaşacak İETT Girişimcilik Otobüsü projesinde yer almaktan çok mutlu olduk.”

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.