Bayrağı Bursa devralıyor

Bayrağı Bursa devralıyor

Bursalı Doblo yıl sonunda, Gölcüklü Transit Connect'ten "ihracat bayrağını" devralıyor. 360 milyon dolarlık ek yatırımla Kuzey Amerika pazarına uyarlanan...

Bursalı Doblo yıl sonunda, Gölcüklü Transit Connect'ten "ihracat bayrağını" devralıyor. 360 milyon dolarlık ek yatırımla Kuzey Amerika pazarına uyarlanan yeni Doblo, ihracat için gün sayıyor

Türk otomotiv sanayinin Amerika macerasında görev değişimi zamanı geldi. Bursalı Doblo bu yıl sonunda Gölcüklü Transit Connect'ten bayrağı devralıyor. Dünyada 80 ülkeye ihraç edilen Doblo'nun yeni pazarı Kuzey Amerika olacak. Böylece Doblo, Transit Connect'ten sonra otomotivin ana vatanına ihraç edilen ikinci Türk malı araç unvanını kazanacak.

360 MİLYON $ YATIRIM

Tofaş, Doblo'yu 360 milyon dolarlık ek yatırımla Amerika pazarına uyarlayarak, Kuzey Amerika ve Kanada'ya ihraç edecek. Tofaş, 2014- 2021 yılları arasında yaklaşık 175 bin adet ihracat planlıyor. ABD ekonomisinin toparlanmasıyla birlikte ihracat adetlerinin artacağı tahmin ediliyor. Transit Connect'in Amerika macerası 2013 Eylül ayında sona erdi. Ford Otosan, bugüne kadar toplam 176 bin adet Transit Connect ihracatı gerçekleştirdi. Yaklaşık bir milyar 782 milyon euro gelir elde etti.

AMERİKA MACERASI

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Gölcük'te üretilen Transit Connect 2009'da Amerika'ya ihraç edilmeye başlandı. Transit Connect, otomotivin ana vatanı Kuzey Amerika pazarına ihraç edilen ilk Türk üretimi araç oldu. Transit Connect, üretiminin İspanya'daki fabrikaya kaydırılması nedeniyle Ford Otosan'ın Amerika macerası şimdilik sona erdi.

YEDEK PARÇA İHRACATI DEVAM

TransIt Connect ihracatı sona erdi ama Ford Otosan, bugüne kadar Kuzey Amerika pazarına ihraç ettiği araçların yedekparçalarını ihraç etmeye devam edecek.

YENİ TİCARİLER İÇİN KOLLARI SIVADI

Kuzey Amerika pazarında deneyim kazanan ve ihracat pazarlarını çeşitlendiren Ford Otosan, yeni ticari modelleri için de kolları sıvadı. Şirket, yeni Tourneo Custom ve 2014'te üretimine başlanacak mini hafif ticari aracı Courier'in Amerika'ya ihracatı için fizibilite çalışması yapıyor.

ABD'NİN EZBERİNİ BOZDUK

Gölcüklü Transit Connect, büyük motorlu ve devasa boyutlu araçların tercih edildiği ABD'de ezber bozdu. Küçük ve orta ölçekli şirketler tarafından yoğun ilgi gören Transit Connect, ayrıca taksi olarak da kullanılıyor.

SABAH

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.