“Batı Akdeniz’in kalkınması için lojistik koridor kurulmalı”

“Batı Akdeniz’in kalkınması için lojistik koridor kurulmalı”

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, Isparta’nın sahip olduğu artı değerleri ekonomik canlılığa...

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, Isparta’nın sahip olduğu artı değerleri ekonomik canlılığa çevirerek bölge ekonomisinde önemli rol oynaması gerektiğini söyledi. Civan, bölge kalkınması için Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya arasında lojistik koridor kurulmasını önerdi.

BAKSİFED Başkanı Ergin Civan, Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (IGSİAD) 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Isparta’nın vizyonuna yönelik düzenlediği ‘Isparta İş Dünyası Platformu’ ile ilgili toplantıda konuştu. Civan, tarım ve hayvancılık konusunda uygun şartlara sahip olan Isparta’nın, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayide atılım yapması gerektiğini ifade etti. Civan, alternatif turizm konusunun da diğer önemli bir ekonomik değer olduğunu belirterek, Antalya’nın önemli turizm potansiyelinden de faydalanarak bu konunun geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya arasında lojistik koridor kurulmasını öneren Civan, bunun hem Isparta, hem de bölge ekonomisi için dünyaya açılma konusunda önemli bir avantaj sağlayacağını kaydetti. Ama hayata geçmesi için çok güçlü bir lobiye ihtiyaç olduğunu belirten Civan, limana demir yolu ile inilmesi halinde Isparta’yı kimsenin tutamayacağını söyledi.

Toplantının ev sahibi, BAKSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Alper Bayhan ise hedeflerinin öncelikle Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren Ispartalı işadamları ve ikinci adımda da Ispartalı olup da diğer illerde profesyonel iş hayatında yönetici olanlar ile işbirliği ağı oluşturmak olduğunu belirtti. Bayhan, bu toplantıların devam ederek bir sinerji oluşturulması, Isparta’nın tanıtımı ve bu bölgeye yatırım yapılması konusunda da mutabakata varıldığını anlattı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.