Bakan Yıldız’dan IŞİD ve Atatürk Barajı açıklaması

Bakan Yıldız’dan IŞİD ve Atatürk Barajı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD’in Atatürk Barajına yönelik açıklamalarına ilişkin, “Böyle bir konuyu, ciddi bir konu olarak...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD’in Atatürk Barajına yönelik açıklamalarına ilişkin, “Böyle bir konuyu, ciddi bir konu olarak görmüyorum. Türkiye kararlarını kendisi alır ve uygular” dedi.

Yıldız, “bir IŞİD militanının, Türkiye’nin Atatürk Barajını açmasını istediğine” ilişkin basında yer alan haberlerin anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, Türkiye’nin kararlarını kendisinin verdiğini, hangi enerji santralinin hangi güçte çalışacağına dair kararları bir merkezden aldıklarını belirtti. “Böyle bir konuyu, ciddi bir konu olarak görmüyorum. Türkiye kararlarını kendisi alır ve kendisi uygular” diyen Yıldız, şu an itibarıyla gerek Atatürk Barajı, gerekse Keban, Özlüce gibi barajların ürettiği elektrik miktarlarının belli olduğunu ifade etti. Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

“Biz bu manada Bağdat ile muhatabız. Hem gönderdiğimiz su miktarları, hem de ürettiğimiz elektrik miktarları açısından Türkiye üzerine düşeni yapıyor. Şu anda 1200 megavat civarında bir güçle çalışıyor Atatürk Barajı, diğer barajlarda keza planlandığı gibi çalışıyor. O açıdan böyle bir noktanın farklı bir yerden kontrol edilecek olmasını tabii ki biz hiçbir şekilde doğru bulmayız. Türkiye aldığı kararları uygulayacak ve uyguladıklarının da sonuçlarını görecek bir hukuk devletidir. Bu manada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Enerji arz güvenliği ile alakalı şükürler olsun Türkiye’de bir sıkıntı bulunmadığı gibi 4 bin 500- 5 bin megavatlar civarında bir arz fazlamız var.”

hürriyet

Bakan Yıldız’dan IŞİD ve Atatürk Barajı açıklaması

Source: Bakan Yıldız’dan IŞİD ve Atatürk Barajı açıklaması

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.