Avusturyalı lojistik devi Türkiye pazarında

Avusturyalı lojistik devi Türkiye pazarında

Avrupa’nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya merkezli Gebrüder Weiss, İstanbul’da şube açtı. Dünyaca ünlü lojistik firmalarından...

Avrupa’nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya merkezli Gebrüder Weiss, İstanbul’da şube açtı.

Dünyaca ünlü lojistik firmalarından Avusturya merkezli Gebrüder Weiss, Türkiye’de şirket kurdu. Yaklaşık 6 bin çalışanı, kendisine ait 162 şubesi ile Avrupa’nın önde gelen lojistik firmalarından biri olan Gebrüder Weiss, Türkiye’deki ilk şubesini İstanbul’da faaliyete soktu. Gebrüder Weiss Türkiye, kara taşımacılığı, çok modelli lojistik çözümler ve Deniz & Hava taşımacılığı alanlarında hizmetler sunacak.

Gebrüder Weiss yetkilileri Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyel nedeniyle bu pazara girme kararı aldıklarını açıkladı. Gebrüder Weiss, kara taşımacılığının başına Mişel Yakop’u, Deniz&Hava taşımacılığının başına ise Rıdvan Demirhan’ı getirdi. Liderlik modeliyle yeni şubelerinin çok yönlü yapısını vurgulamak ve ileriye taşımak istediklerini belirten Yakop, Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyeli görüyor ve aynı zamanda tam kapsamlı lojistik hizmet işinde başarılı bir konumlandırma için iyi fırsatlar olduğunu düşünüyoruz dedi.

’10 büyük limandan biri Türkiye’de olacak’

GW Türkiye şubesinin Kafkasya ve Yakın Doğu’ya bir köprü olacağının altını çizen Güney-Doğu Avrupa / BDT Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Müdürü Thomas Moser, Türk üreticiler 2008 yılında yaşanan son küresel kriz esnasında güçlü bir şekilde Yakın Doğu’ya yönelerek krizin olumsuz ekonomik etkilerini daha hafif bir şekilde atlattılar. Nakliye sektöründeki Türk öncülerinin knowhow’ları bu vesileyle Doğu’ya doğru büyüme gösterdi. GW bu network üzerine de yapılandırmaya gidecek. GW’nin İstanbul’daki şubesinin, Gürcistan’da 2013 yılının sonbaharında açılışı yapılan lojistik terminali ile Güneydoğu Avrupa ve Kafkasya arasındaki coğrafi boşluğu dolduracağını düşünüyorum şeklinde konuştu. Türkiye / Kafkaslar Hava & Deniz Bölge Müdürü Vojislav Jevtic ise Türkiye’nin dış ticaret hacmi 2023 yılına kadar 500 milyar dolara yükselecek, 10 büyük konteyner limanı inşa edilecek. Bu limanlardan biri mutlaka dünya çapındaki ilk 10′da yerini alacaktır dedi.

Yıllık cirosu 1.15 milyar dolar

Gebrüder Weiss yaklaşık 6 bin çalışanı, kendisine ait 162 şubesi ve yıllık 1,15 milyar euroluk cirosuyla, Avrupa’nın önde gelen nakliye ve lojistik firmalarından biri. Gebrüder Weiss Holding A.Ş Lauterach merkezli olup, şirket ana faaliyetleri kara, deniz ve hava taşımacılığı ile lojistik hizmetleri. Şirketin, taşımacılık tarihi 500 yıldan daha geriye uzanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.