‘Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolu şirketi olacağız’

‘Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolu şirketi olacağız’

THY Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu anlatıyor: “105 ülkeye, 241 noktaya uçuyoruz, 40 milyon yolcumuz var.231 uçağımızla Avrupa’nın ilk...

THY Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu anlatıyor: “105 ülkeye, 241 noktaya uçuyoruz, 40 milyon yolcumuz var.231 uçağımızla Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolu şirketi olacağız.”

Los Angeles’ta basketbol yıldızı Kobe’li basın toplantısından sonra sohbet ederken, Faruk Çizmecioğlu’na 5 yıldızlı havayolu şirketinin nasıl olunabileceğini soruyorum. Anlatıyor:

“5 yıldızlı havayolu şirketi olabilmek için dünya çapında, havayolu yolcularıyla anket yapan, gizli müfettişlerini uçuran Skytrax’in 200’den fazla kriteri var. Biz şu an 4.5 yıldızlıyız. Avrupa’da 4 yıldızlı çok az şirket var, çoğunluk 3 yıldızlı. Bizim 5 yıldızlı olmamıza az kaldı.”

Faruk Çizmecioğlu şunları da ekliyor: “THY, Avrupa’nın en iyi havayolu seçilirken, 18 milyon yolcu oy verdi.”

Transit yolcu sayısı yüzde 854 arttı

THY’nin yeni reklam kampanyası için Los Angeles’a gelen Alman, İtalyan, İspanyol, Ortadoğulu meslektaşların ilgisini görünce insan keyifleniyor. Kim ne derse desin THY bir dünya markası.

Ne zaman THY uçağına binsem gözüm önce yabancıları tarıyor. Dış hat, iç hat fark etmiyor yolcular arasında yabancı ağırlığı varsa, kendi cebime para girmiş gibi seviniyorum. Konu, salt maddi yönü değil tabii ki. Yabancı yolcuların tercihi THY’nin prestijini kanıtlıyor. Nitekim rakamlar da saygınlığını teyit ediyor: 2003-2013 döneminde transit yolcu sayısı yüzde 854 artmış.

Bir tek o işi beceremedi

Basketbolun yıldızı Kobe, reklam yüzü olmanın da fazlasıyla hakkını veriyor: “Bir önceki reklamda Messi veya beni seçmediği için çocuk doğru olanı yaptı. Türk Hava Yolları’nda dondurma gerçekten çok güzel, mutfağı çok özel” diyordu.

THY’den yeni bir uygulama: Uçakta mum ışığında yemek. İkramda dünyanın en iyi ekonomi sınıfı ve en iyi business sınıfı ödülleri bulunan THY’de mutlaka son nokta değil, TurkishDo&Co Genel Müdürü Atilla Doğudan daha çok yenilik yapacaktır.

Güvenlik nedeniyle havadaki mum, ‘yerdekinden farklı, ‘yanıyor’ efekti veriyor. Yemek konusunda her şey güzel de, içecek sorununu çözemedi gitti. İyi demlenmemiş çay, kötü kahveden sonra Türk kahvesinin de pek keyifli olduğunu söyleyemeyeceğim.  Yetkililer, ‘havada’ çay demlemenin, kahve pişirmenin zorluğunu anlatıyorlar. Yine de sürekli yeni çözüm yollarının peşinde koşuyorlarmış.

İzmirliler, EXPO için üzülmesin  

THY’nin davetlisi olarak Los Angeles’a birlikte geldiğimiz Dubaili meslektaşlar anlatıyor: “EXPO ile birlikte fiyatlar uçtu.”

Dubai’nin EXPO’yu kazanmasından bir gün önce ‘kira sözleşmesi yapanlar’ bile ertesi gün sözleşmeyi iptal edip fiyatı üç katına çıkarmışlar. Dubaili gazeteciler her şeyin çok çok pahalandığını anlatıyorlar ve ekleyerek, “EXPO 2020’de olacak, daha 7 yıl var. Bu fiyatlar böyle artmaya devam mı edecek?” Her işte bir hayır vardır boşuna denmemiş. Baksanıza İzmirliler büyük bir dertten

kurtulmuş.

‘Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolu şirketi olacağız’

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.