Atlasjet, 8 havayolu şirketi kuracak

Atlasjet, 8 havayolu şirketi kuracak

Atlasjet Havayolları yönetimi, bünyesine ekleyeceği sekiz havayolu ile uçuş ağını genişletmeyi hedefliyor. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy,...

Atlasjet Havayolları yönetimi, bünyesine ekleyeceği sekiz havayolu ile uçuş ağını genişletmeyi hedefliyor. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Türk şirketinin ilk defa Londra ile Türkiye arasında uçuş başlattıklarını ifade ederek, “Doluluk oranında haziranda yüzde 70’i aşmayı, temmuzda yüzde 90’ı yakalamayı hedefliyoruz.” dedi.

Yurtdışında iki havayolu şirketinin kuruluş işlemlerini tamamlayan Atlasjet Havayolları Yönetimi, toplamda bünyesine ekleyeceği sekiz havayolu ile uçuş ağını daha da genişletmek istiyor.

Atlasjet Yönetimi, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Luton Havalimanı’na başlatılan uçuşları, Londra’da düzenlenen özel bir etkinlikle kutladı. Şirketin kurumsal rengi kırmızıyı yansıtan ‘Red Night Parti’ organizasyonuna, Türk ve İngiliz turizm acenteleri, havacılık sektörü temsilcileri ve davetliler katıldı. Düzenlenen gecede konuşan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Türk şirketinin ilk defa Londra ile Türkiye arasında Luton uçuşlarını başlattığını ifade ederek, Luton Havalimanı’nı, Londra şehir merkezine 55 dakika gibi en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşma imkanı sunması nedeniyle tercih ettiklerini söyledi. Uçuşların yüzde 60 doluluk oranıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Ersoy, “Londra’ya, haziranda her gün sefer başlattığımızda doluluk oranı daha da yükselecek. Doluluk oranında haziranda yüzde 70’i aşmayı, temmuzda yüzde 90’ı yakalamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Ersoy, Londra uçuşlarında business sınıfındaki ikramların sky chef (uçan aşçı) tarafından verildiğini belirterek, uygulamanın yolcular tarafından çok sevildiğini ve şaşkınlıkla karşılandığını dile getirdi. Uçan aşçı uygulamasını, işadamlarının sık seyahat ettiği Luton uçuşlarında başlattıklarını ifade ederek, “Londra hattında standart uçuşlarımızın dışında çok daha zengin ikram menüleri kullanılıyor. Bunlar da bir aşçı yardımıyla servise hazırlanıyor ve ikram ediliyor. Dünyada ilk defa özel havayolu şirketi, böyle bir uygulama başlattı. Bu da bize nasip oldu.” dedi.

Murat Ersoy, Ukrayna’da kurdukları Atlasjet Ukrayna’nın uçuş işletme ruhsatını aldığını ve tarifeli seferler için onay beklediklerini söyledi. Filodaki uçak sayısının 4’e çıkacağını dile getiren Ersoy, ülkede yaşanan gerginlik nedeniyle şu an için yoğun bir operasyon yapmayacaklarını, yavaş hareket edip, gelecek yıl ülkedeki duruma göre filoya 5-10 uçak daha ilave etmeyi planladıklarını bildirdi. Ersoy, Zagrosjet ve Kuzey Irak’taki büyümelerinin devam ettiğini ifade ederek, “Yaz tarifesiyle Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın önde gelen ülkelerine tarifeli seferlere başlayacağız. Zagrosjet, orada marka olarak oturdu ve oldukça da beğeniliyor. Artan taleplere göre seferleri artırıp, bazı şehirleri de rotamıza dahil edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ersoy, yurtdışı yatırımlarına devam edeceklerini ifade ederek, toplamda 8 havayolu şirketi kurmak istediklerini bildirdi. Kurdukları şirketlere en kısa sürede taşımacılık hakkı almayı ve en kısa sürede uçuşlara başlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Ersoy, “Türkiye’de havacılık ciddi oranda büyüdü. Eskiden hayaldi ama artık Türk bayrağını dünyada dalgalandırmak Atlasjet’in yeni vizyonu oldu.” şeklinde konuştu.

MUSTAFA GÜN - ZAMAN

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.