ASYAPORT öncelikli ürün aktarma limanı oldu

ASYAPORT öncelikli ürün aktarma limanı oldu

MSC, sağlık ürünleri ve taze meyvelere öncelik veren yeni bir program geliştirdi. Programa göre Çin, Güney Kore, Vietnam ve Japonya gibi üretici ülkelerden gelen öncelikli ürünler Tekirdağ’daki Asya Port gibi 5 limandan dünyaya dağıtılacak.

COVİD 19 hastalığının dünya yük taşımacılığı dengelerini değiştirmesi üzerine MSC (Mediterranean Shipping Company), sağlık ürünleri ve taze meyvelere öncelik veren yeni bir program geliştirdi. Programa göre Çin, Güney Kore, Vietnam ve Japonya gibi üretici ülkelerden gelen öncelikli ürünler Tekirdağ’daki Asya Port gibi 5 limandan dünyaya dağıtılacak. Asyaport, sağlık ürünlerini taşıyan gemiler koronavirüs nedeniyle Avrupa limanlarına giremediği için ana aktarma merkezi olarak öne çıktı.

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını deniz yollarının aksamasına ve ticaret ürünlerinin dağıtımında lojistik sorunlar oluşturmaya devam ediyor. Virüs salgını nedeniyle dünyanın her yerinde aksayan deniz lojistiğine çözüm üretmek isteyen MSC (Mediterranean Shipping Company, Transit Taşımanın Askıya Alınması (SOT) adlı yeni bir konteyner taşıması programı geliştirdi. COVID-19 salgınının etkilerini sürekli dengeleme gayreti içinde olduklarını belirten MSC yetkilileri, salgının etkilerinin azalması durumunda yük hizmetlerine olan talepteki iyileşmeye hazırlıklı olmak amacıyla program geliştirdiklerini belirtti. Program boyunca Uzakdoğu’da üretilen taze gıda, taze ürün, sağlık ürünü ve ekipmanlarıyla diğer temel malların dolaşımı gibi hayati öneme sahip konteyner taşımacılığı hizmetlerinin devamını ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyor. SOT girişimi, böylece son salgınla ihtiyacı artan geniş bir yelpazedeki ürünlere talebin yoğunlaşmaya başladığı Uzakdoğu’ya odaklanıyor.

Toparlanma İşaretlerine Rağmen Uygulanıyor

Koronavirüsün etkilerinin azalmaya başladığı Asya ve Uzakdoğu’da toparlanma sinyalleri görülüyor. Fabrikalar ve atölyeler tekrar üretime başlasalar da bölgedeki önemli limanların konteyner tahliye işlemine uzun süre başlayamayacağı öğrenildi. MSC’nin yeni SOT programı, tüm dünyadaki stratejik noktalarda depolama alanları sunan hammaddelere ve ürünleri Uzakdoğu’dan karşılanmasını amaçlıyor. Almanya’daki Bremerhaven, Güney Kore’deki Busan, Suudi Arabistan’daki King Abdullah Limanı, Togo’daki Lome, Panama’daki Rodman PSA Panama International Terminal ve Tekirdağ’daki Asyaport öncelikli liman olarak belirlendi. AsyaPort Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, “Dünyayı saran bu tehdidin bir an önce bitmesi için elimizden geleni yapacağız. Modern altyapısı ve ekipman gücüyle Asyaport, öncelikli ürünlerin dağıtımında önemli rol üstlenecek.Türkiye’nin güçlü limanlara ihtiyacı olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Virüs salgınında Avrupa kıtası başta olmak üzere insanlığın ihtiyacı ürünleri en kısa sürede ulaştırmak için çabalayacağız” dedi.

DENİZKARTALI.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.