Asyalı taşımacılardan Avrupa’da güç birliği

Asyalı taşımacılardan Avrupa’da güç birliği

Tayvan merkezli Evergreen konteyner işletmecisi öncülüğünde Cosco ve Yang Ming’in (YML)de katılımıyla bir grup Asya konteyner taşımacısı Kuzey Avrupa ve Akdeniz arasında ekspres nakliye hizmeti vermek amacıyla güç birliği oluşturdu.

Med Express (EMX) olarak adlandırılan yeni oluşum, 4,250 TEU’luk 5 gemi ile müşterilerine haftalık nakliye hizmeti verecek. 

Kuzey Avrupa ve Akdeniz arasında mekik dokuyacak yeni konteyner hattına COSCO üç, Evergreen ve Yang Ming de birer gemi ile katılacak. 

Med Express (EMX) gemileri ilk yolculuğuna Kasım ayının 27’sinde Roterdam limanından başlayacak.

Gemiler haftalık olarak Rotterdam, Felixstowe, Hamburg, Antwerp, Casablanca, Pire, İskenderiye, Haifa, Mersin, Piraeus, Casablanca ve Rotterdam limanları arasında taşıma hizmeti verecek.

COSCO, Yang Ming ve Evergreen tarafından yapılan ortak açıklamada, EMX hattının Kuzey Avrupa'dan Akdeniz'e, özellikle Fas, Türkiye, İsrail ve Mısır'dan doğrudan bağlantı kurmak olduğu bildirildi.

Açıklamada EMX’in müşterilerine soğutuculu konteyner taşımacılığı başta olmak üzere her tür kargo ve özel konteyner taşımacılığı hizmeti sunacağı belirtildi. 

Mustafa SALİH -  LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.