Aslan payı Bursalı modellerin

Aslan payı Bursalı modellerin

İlk 8 aylık otomobil satışlarında yerlilerin payı yüzde 25’te kalırken, Türkiye’de üretim yapanları ‘yerli’ler ihya etti. Renault Mais Genel Müdürü...

İlk 8 aylık otomobil satışlarında yerlilerin payı yüzde 25’te kalırken, Türkiye’de üretim yapanları ‘yerli’ler ihya etti. Renault Mais Genel Müdürü Aybar, “Sattığımız 10 otomobilden 7’si Bursalı” diyor...

Binek Otomobil pazarında ocak-ağustos döneminde satışların sadece yüzde 25’i “yerli”lerden oluşurken, Türkiye’de binek araç üretimi olan markalarda durum farklı oldu. İlk 8 ayda 317 bin binek otomobil satılırken, bunun 78 binini Tofaş, Hyundai, OYAK-Renault, Toyota ve Honda’nın Türkiye’de ürettiği modeller oluşturdu. Ancak, Türkiye’de üretim yapan 4 dört markanın binek satışlarında yerli oto modellerinin payı, aynı dönemde yüzde 50 ile 87 arasında oldu.

Bursa’da Clio, Clio Sport Tourer, Megane HB ve Fluence modellerini üreten Renault’nun ocak-ağustos dönemindeki satışlarında yerli oranının yüzde 68’i bulduğunu belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Bu dönemde sattığımız her 10 otomobilin 7’si yerli. Binek otomobil satışlarında yerli oranı en yüksek ikinci markayız. Adetsel olaraksa, 8 ayda en fazla yerli otomobil satan marka olduk” dedi. Aybar, 8 ayda 46 bin 272 adet binek otomobil sattıklarını, 31 bin 663 adedinin yerli olduğunu hatırlatarak, “Vatandaş yerli otoyu seviyor ama, model sayısı az. Türkiye’de üretilen model sayısı artarsa, ithalatın oranı da düşer” diye konuştu.

‘Elektriklide kararlıyız’

Renault’nun B sınıfındaki elektriklisi Zoe’nin tanıtımında konuşan Aybar, Fluence Z.E.’nin Bursa’da üretiminin sona ermesine rağmen Türkiye’de elektrikli araçların satışına devam edeceklerini belirtti. Renault Elektrikli Araç Geliştirme Müdürü Sandrine Jodon ise, Fluence Z.E.’nin Türkiye’deki üretiminin Avrupa’da benimsenmemesi nedeniyle sona erdiğini anlattı. Jodon, “Fluence Z.E. geniş olmasına, bagaj kapasitesi Avrupalıları tatmin etmedi. Bagaja yerleştirilen batarya, yükleme hacmini küçültmüştü. Ayrıca, Fluence’ta hızlı şarj özelliği bulunmaması dezavantaj yarattı” diye konuştu.

Mercedes’in fiyakalı Coupe’si ‘Merhaba’ dedi

Mercedes’in lüks sınıf1taki temsilcisi S-Serisi’nin “Coupe” modeli, Türkiye’de tanıtıldı. İki farklı versiyon ve motor seçeneğiyle tanıtılan S-Serisi Coupe, Türkiye’de önümüzdeki günlerde yollara çıkmaya başlayacak. Oldukça zarif ancak bir o kadar da sportif hatlara sahip olan ve özellikle arka görünümüyle geçen yıl satışına başlanan S-Serisi Sedan’dan daha farklı bir kişilik kazanan Coupe, Türkiye’de S 500 Coupe 4 MATIC ve S63 4MATIC versiyonlarla satışa sunuldu. 4.6 litrelik V8 motorla donatılan S 500 Coupe 4 MATIC, 455 HP’lik güce sahip. S63 ise 585 HP’lik gücüyle dikkat çekiyor. Aracın lüks ve sadeliği birleştiren iç mekanındaysa, S-Serisi’nden alınan ve iki parçalı geniş ekranlara sahip gösterge paneli bulunuyor.

Hayli zengin güvenlik ve konfor donanımlarıyla sunulan S-Serisi Coupe’nin S500’ü 985 bin TL, S63 versiyonuysa 1.2 milyon TL’lik liste fiyatlarıyla sunulmakta.

Safkan elektrikli Zoe,  tek şarjla 200 km gidiyor

Renault’nun tamamen elektrikli modellerinden Zoe de, pil kirası hariç 66 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Pil kirası ise, kontrat süresine bağlı olarak aylık 59 euro’dan başlıyor.

Baştan sona elektrikli olarak tasarlanıp geliştirilen Zoe, tipik bir B sınıfı hatchback. Her ne kadar Clio’nun temellerini kullansa da, bagaj hacmi ondan fazla. 88 HP’ye eşit güçte bir elektrikli motorla donatılan Zoe, maksimum 135 km/s hıza çıkabiliyor.

Kullanım tarzı ve hava koşullarına bağlı olarak tek şarjla 100-150 kilometre gidebilirken, daha ekonomik kullanımla bu mesafe 200 km’yi bulabiliyor. Zoe’nin akülerinin yüzde 80’i, 43 kw’lik hızlı şarj cihazıyla 30 dakikada dolabiliyor. Yine şarj cihazına bağlı olarak akülerin tamamı, 3 ila 9 saat arasında dolabiliyor. Araçta ekonomik sürüş için Menzil İyileştirme sistemi, havayı temizleyen ve dinlendiren “Hava İyonizeri”, parfüm üfleme sistemi, pek çok fonksiyona sahip Renault R-Link gibi donanımlar var.

Milliyet

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.