Arvento, 35 ülkeye ihracat yapacak

Arvento, 35 ülkeye ihracat yapacak

Mobil takip sistemleri alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi olan Arvento, araç takip ve filo yönetim sistemleri, kişi ve nesne takip sistemleri...

Mobil takip sistemleri alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi olan Arvento, araç takip ve filo yönetim sistemleri, kişi ve nesne takip sistemleri ve tekne takip sistemleri geliştirip üretiyor. Türkiye’de ve dünyada, mobil takip sistemleri alanında yazılım ve cihaz üretenve bunu müşterilerine paket halinde sunabilen sayılı şirketlerden birisi olan firma bugün, 12 binin üzerinde müşteri ve 170 binin üzerinde araç referansı ile araç takip sistemleri alanında Türkiye’de pazar lideri konumunda bulunuyor.

Bütün mobil takip sistemlerinin temelde aynı mantık ile çalıştığını kaydeden Arvento Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Yılmaz, mobil takip sistemleri arasında fark yaratan teknolojinin ihtiyaçlara göre özelleştirilen yazılım ve cihazlar tarafında ortaya çıktığını belirtti.  ‘Biz, filo yönetim sistemleri alanında sektörlere özel uygulamalar geliştirerek fark yaratıyoruz’ diyen Yılmaz, “Her sektörün ihtiyacına özel geliştirilen çözümler ile müşterilerimizin sistemi daha faydalı bir şekilde kullanmasını sağlıyoruz. Mesela bir gıda şirketiyseniz veya bir hazır beton firmasıysanız ya da başka bir alanda faaliyet gösteren bir firmaysanız ihtiyacınıza uygun bir Arvento çözümünü mutlaka size sunuyoruz. Böylece müşterilerimiz kendilerine uygun olan sistemi alıyor ve kullandığı üründen maksimum faydayı elde ediyor” dedi.

‘SEKTÖREL UYGULAMALAR KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR YOL KATETTİK’

Son yıllarda yaptığı büyük Ar-Ge yatırımları sayesinde Arvento’nun sektörel uygulamalar konusunda oldukça önemli bir mesafe aldığına dikkat çeken Yılmaz, “Standart araç takip sistemlerinden farklı olarak sektörlerin ve şirketlerin ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilen bu sistemler, sahada yüzlerce aracı olan ve özel çözümlere ihtiyaç duyan şirketlere büyük kolaylık sağlıyor. Arvento olarak, kendi teknolojimizi geliştirdiğimiz için bu alanda müşterileri taleplerine rahatlıkla yanıt verebiliyoruz. Araç takip cihazlarına entegre ederek kullandığımız sensörler, ilave birimler ve özel yazılımlar ile sektörlere özel uygulamalar geliştiriyoruz. Bu sayede bir çok ülkede arvento ürünleri kullanılıyor ve firmamızın Pazar payı her geçen gün biraz daha artıyor” diyerek sözlerine devam etti.

‘HER SEKTÖRE HİTAP EDİYORUZ’

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok firmanın araçlarını ve ürünlerini Arvento güvencesiyle koruduğunu vurgulayan Yılmaz, firmanın çözüm ortaklığını yaptığı firmaları ise şu şekilde özetledi: “Şu anda Türkiye’nin en büyük kurumları ve şirketleri Arvento sistemlerini kullanıyorlar. Bu sistemlerden örnekler vermemiz gerekirse;  Unilever-Türkiye’nin 1.400’ün üzerinde araç ve soğuk hava deposunda kullanılan ‘Sıcaklık Takip ve Kontrol Sistemi’ni biz gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Akçansa firmasının 500’ün üzerinde aracında kullanılan ‘Hazır Beton Sevkiyat ve Filo Yönetim Sistemi’, Ankara’da 500'ün üzerinde özel halk otobüsünde kullanılan ‘Halk Otobüsleri ve Şehir İçi Toplu Taşıma Araçları Yönetim Sistemi’, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye’nin 80 ilinin İl Sağlık Müdürlüklerine ait tüm 112 Acil ambulanslarında ve T.C. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait yangın araçlarında toplamda 9 binin üzerinde ekipte kullanılan ‘Acil Durum Operasyon Yönetim Sistemi’, İstanbul’da hizmet veren 4 binin üzerindeki okul servis aracında kullanılan ‘Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi’,  ‘Taksi/Çekici Yönetim Sistemi’ ve Türkiye’nin önde gelen firmaları tarafından kullanılan ‘Emniyetli Sürüş Kontrol Sistemi’, ‘Filo Periyodik Bakım ve Servis Takip Sistemi’ni sektörlere özel olarak geliştirdiğimiz uygulamalar arasında sayabiliriz.”

‘AR-GE BİRİMİMİZ FİRMAMIZA ÖNEMLİ BİR DEĞER KATIYOR’

Ar-Ge’nin Arvento‘nun ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizen Yılmaz, firmanın önümüzdeki dönemde sektöre sunacağı yenilikler ile ilgili şu bilgileri verdi: “Birlikte verimli projelere imza attığımız önemli iş ortaklarımız bulunuyor. 2005 yılından beri ‘Turkcell Gold Partner Çözüm Ortağıyız.’ Uygulama ve donanım tarafında ise Microsoft ve IBM ile iş ortaklıklarımız bulunuyor. Yenilik konusunda ise innovasyon ve Ar-Ge’nin Arvento‘nun en önemli konu başlıkları olduğunu söyleyebiliriz. Ürünlerimizi nasıl daha iyi hale getirebiliriz sorusunun yanıtı için sürekli çalışıyoruz. Bu çalışmalar esnasında özellikle sektörlerin ihtiyaçlarını değerlendirerek hareket ediyoruz. Bu bağlamda lojistik sektörü tarafından kullanılan sistemlerimizi güçlendirecek ek birimler geliştiriyoruz. Araçların yakıt seviyelerinin takip ve kontrol edilmesini sağlayan yakıt seviye sensörü, yine yakıt çalınmasına karşı önlem alınmasını sağlayan depo kapağı sensörü, CanBus, OBDII ve dijital takograf entegrasyonları gibi çözümlerimiz lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalara operasyonları esnasında büyük kolaylık ve avantaj sağlıyor.”

‘2015’TE CİROMUZUN % 50’SİNİ İHRACATTAN ELDE EDECEĞİZ’

Yurt dışında Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Yılmaz, Türkiye'den sonra yurtdışı pazarlarında da önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı. Artık Arvento’nun tüm dünyada sektörün önemli oyunculardan biri haline geldiğini belirten Yılmaz, “Aralarında Mısır, Suriye, İran, Arap Yarımadası, Türk Cumhuriyetleri, Moldova ve Romanya'nın da bulunduğu 22 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2015’te ciromuzun yüzde 50’sini yurt dışından elde etmeyi planlıyoruz. Arap dünyasındaki suiistimaller ve Afrika'daki güvenlik sorunları nedeniyle bu bölgedeki şirketler de araç takip sistemlerini tercih etmeye başladı. Bizde firma olarak bu ülkelere yoğunlaşmaya ve bu ülkelerdeki pazar payımızı artırmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

‘2012’DE DE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Arvento’nun her geçen gün pazar payını artırarak yoluna devam ettiğini ifade eden Yılmaz, “2011 yılı bizim için oldukça iyi geçti, yılı yüzde 63’lük büyüme oranı ile kapattık ve hedeflerimizi gerçekleştirdik. Markalaşmak ve araç takip sektörünü genişletmek için Ar-Ge’ye, satış sonrası hizmetlere, insan kaynaklarına ve pazarlama iletişimine yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2012 yılı ise hem pazara yeni giriş yapan araç takip firmalarının getirdiği hareket ve hem de sistemin bilinirliğinin artması gibi nedenlerden dolayı hareketli geçiyor.  Bunların yanı sıra bazı sektörlerde sistemin kullanımının zorunlu hale getirilmesi, sistemin yaygınlaşmasına önemli katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Arvento ürünlerini 35 ülkeye sunarak toplamda 220 bin aracı takibimize almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hacı Yusuf ÖZER / BUS TRUCK DERGİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.